Pred rdeče-belimi je še le povratni obračun dodatnih kvalifikacij za vstop v Prvo Ligo. Povratni obračun bo v novogoriškem športnem parku na sporedu jutri v nedeljo 28. maja ob 17.30 uri, pravico med plavo-belimi in rdeče-belimi bo delil Obrenović Rade s pomočniki.

Potem ko se je četrtkov uvodni obračun končal izjemno za rdeče-bele, saj so v kidričevskem športnem parku slavili s 3:1, je pred varovanci Roberta Pevnika v nedeljskem popoldnevu vsaj enako, če ne še malenkost bolj težka naloga. Zadnjih 90 minut letošnje sezone bo v povratnem obračunu dalo novega prvoligaša.

Goričani bodo na domačem igrišču zagotovo skušali narediti vse, da popravijo četrtkov vtis in si pred svojimi gledalci zagotovijo obstanek med prvoligaši. V Kidričevem sta pri Goričanih najbolj izstopala Bernard Karrica in bivši član rdeče-belih Alen Krajnc, ki sta obrambi rdeče-belih povzročala kar nekaj problemov. Kot pred povratnim obračunom poudarja glavni strateg Gorice Agron Šalja, jih čaka zahtevna naloga, a verjame, da sta dva zadetka rdeče-belih ulovljiva: »Kidričani so bili, če gledamo celotno srečanje, bolj odločni, niso naredili takšnih napak kot mi. Zmaga je zasluženo ostala doma. Aluminij se je dobro branil. Zagotovo nas čaka zahtevna naloga, od tega ne moremo bežati. Kljub temu ni konec, dokler ni konec, igra se še 90 minut. Dva gola je neka razlika, vendar ni neulovljiva.«

Rdeče-beli so v četrtkovem večeru odigrali odločno srečanje, v katerem do dosegli tri zadetke, in se močno približali želji, to je takojšnjemu povratku med prvoligaše. Predvsem Marko Brest in Nik Marinšek, sta vsak z zadetkom in asistenco imela izjemen večer, ki ga bosta morala še enkrat več pokazati v novogoriškem športnem parku. V Kidričevem je praktično vsak posameznik rdeče-belih, ki je stopil na zelenico opravil svojo nalogo. Pred srečanjem v Novi Gorici glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik poudarja, da je optimist tudi za povratno srečanje, kljub temu, da je Gorica pokazala kakovost, pa verjame v svoje igralce: »Od začetka moramo igrati nogomet, da smo bolj sproščeni in odgovorni. Vem, da moji fantje to zmorejo. Na prvi tekmi je bilo nekaj pritiska, vendar mislim, da je prevladal zmagovalni faktor. Mi smo morali zmagovati skozi celotno sezono, Gorica se je krčevito branila na vsaki prvoligaški tekmi. Sem optimist za drugo srečanje, čeprav je Gorica pokazala, da ima kakovost, sem pa ponosen na svoje igralce.«

Povratni obračun za prvoligaško vstopnico se bo v novogoriškem športnem parku pričel ob 17.30 uri.

V kolikor se v Gorico ne boste odpravili, si lahko tekmo ogledate v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba in na klubskih družbenih omrežjih.