Rdeče-beli že v nedeljskem večeru nadaljuje z obveznostmi v Prvi Ligi Telemach. V okviru 25. kroga se četa Oskarja Drobneta odpravlja na gostovanje v prestolnico k ljubljanski Olimpiji, ki trenutno zaseda tretje mesto na prvenstveni lestvici. Na srečanju med zeleno-belimi in rdeče-belimi, ki se bo pričelo ob 20.15 uri bo pravico delil Mihael Antič.

Rdeče-beli so v torkovem popoldnevu naposled prekinili črni niz treh zaporednih spomladanskih porazov s točko proti favoriziranim Domžalam. Za vodstvo na torkovem srečanju je poskrbel Nik Marinšek, končni rezultat je dobrih deset minut z mojstrsko izvedenim prostim strelom postavil Arnel Jakupović. Tudi zmaji se v nedeljski dvoboj podajajo s popotnico točke, ki so jo osvojili na ljubljanskem mestnem derbiju v Spodnji Šiški, srečanje proti Bravu ni ponudilo zadetkov.

Varovanci Dina Skenderja imajo po drugem zaporednem remiju na prvenstveni lestvici enak točkovni izplen kot drugouvrščeni Koper in za vodilnim Mariborom zaostajajo za šest točk. Zeleno-beli tretji medsebojni obračun v letošnji sezoni pričakujejo v vlogi popolnih favoritov, saj imajo pred rdeče-belimi kar dvaindvajset točk več. Pri zeleno-belih izstopata Mustafa Nukić z devetimi zadetki prvi strelec ekipe in Almedin Ziljkić, ki je pri šestih zadetkih. V obrambi zmaji zaupajo novincu Damianu van Bruggnu in izkušenemu Đorđetu Crnomarkoviću, medtem ko je na sredini igrišča ob poškodovanemu kapetanu dirigentsko palico prevzel Marin Pilj. Zmaji imajo v svojih vrstah še nekaj izjemnih nogometašev kot sta mlada slovenska napadalca Aljoša Matko in Nik Prelec, ob tem pa velja omeniti, še izkušenega Aljaža Krefla, ki je rdeče-beli dres nosil sezono in pol, sedaj pa še čaka na priložnost pod taktirko trenerja Dina Skederja.

Rdeče-beli so v zadnjem srečanju naposled le osvojili prvo spomladansko točko, ko so doma remizirali proti Domžalam. Četa Oskarja Drobneta iz tekme v tekmo kaže boljšo podobo, k tej pa pripomore tudi napadalec ki je v »šumo« prišel na posojo pravi iz tabora ljubljanske Olimpije Dino Špehar. Kljub temu, da osemindvajsetletni napadalec v rdeče-belem še ni zatresel mreže poudarja, da je pred dvobojem z Olimpijo optimistično razpoložen: »Menim, da v vsaki tekmi in treningu napredujemo. Delamo dobro in mnenja sem, da smo si zaslužili kaj več od trenutno ene zbrane točke v nadaljevanju prvenstva. Predvsem proti Celju in Muri bi si zaslužili kaj več, a potrebno je gledati naprej, čaka nas nov zahteven obračun že v nedeljo, ko gostujemo v Stožicah. V zadnjih treh krogih smo pokazali karakter, dvigujemo formo in s tem moramo nadaljevati, da se bomo nadejali lepše prihodnosti. Spremljam igro Olimpije, želim jim vse najboljše. Vendar trenutno nosim rdeče-beli dres in že v nedeljo bom ponovno skušal dati vse od sebe, da z Aluminijem Stožice zapustimo s čim več točkami na našem računu.«

V nedeljo bo na sporedu tretji medsebojni obračun letošnje sezone Prve Lige Telemach, v preteklih dveh tekmah letošnje sezone je zmaga vsaki ekipi pripadla po enkrat. Uvodni obračun v Stožicah je z 3:1 pripadel Olimpiji, ko je dvakrat v polno meril Amedin Ziljkić, enkrat pa Mustafa Nukić. Edini zadetek za rdeče-bele je v končnici srečanja dosegel Armin Đerlek, ki tokrat zaradi poškodbe ne bo na voljo trenerju Oskarju Drobnetu. Zadnji medsebojni obračun je v Kidričevem pripadel rdeče-belim, ko je v 94. minuti poskus Roka Prše v lastno mrežo preusmeril kapetan zmajev Timi Max Elšnik.

Srečanje med zeleno-belimi in rdeče-belimi se bo pričelo ob 20.15 uri. V kolikor si srečanja ne boste ogledali v živo, si ga lahko ogledate v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba. Prva tako bomo v živo srečanje spremljali tudi preko klubskih družbenih omrežjih.