Rdeče-bele že v nedeljo 2. oktobra ob 13.00 uri čaka nova prvenstvena preizkušnja, ko se bodo v športnem parku Beltinci pomerili z domačo ekipo Beltinci Klima Tratnjek. Srečanje med varovanci Damjana Gajserja in Roberta Pevnika bo vodil Denis Šabanagić.

Ekipi v medsebojni prvenstveni obračun vstopata v povsem drugačnih okoliščinah, rdeče-beli so v zadnjem krogu slavili doma proti Bistrici, med tednom pa proti ravenskemu Fužinarju v zaostalem srečanju vknjižili še sedmo prvenstveno zmago. Medtem so Prekmurci v nedeljskem popoldnevu ostali praznih rok proti Rogaški, v zadnjem domačem obračunu pa so doma remizirali z ljubljansko Ilirijo 1911.

Beltinčani, ki so sicer izjemno dobro vstopili v drugoligaško prvenstvo so v zadnjih štirih krogih osvojili zgolj eno prvenstveno točko, medtem ko so proti Krki, Krškemu in nazadnje Rogaški ostali praznih rok. Varovanci Damjana Gajserja bodo tako v nedeljskem zgodnjem popoldnevu skušali narediti vse, da prekinejo slabši niz. V taboru Beltincev, sta v letošnjem prvenstvu najučinkovitejša nogometaša Gal Grobelnik, ki ima na svojem računu pet prvenstvenih zadetkov, medtem ko ima Adis Emruli na svojem računu tri zadetke. Zraven omenjenega dvojca je potrebno izpostaviti kapetana in vratarja Domna Zvera, ki je v letošnjem prvenstvu z dobrimi posredovanji poskrbel za že marsikateri sivi las nasprotnih napadalcev.

Rdeče-beli so se po porazu doma proti Triglavu vrnili na zmagovalni niz in proti Bistrici ter ravenskemu Fužinarju vpisali dve zmagi, ki sta jih zavihtela tik pod vrh prvenstvene lestvice. Kar veseli je, da sta se zraven prvega strelca in kapetana Nika Marinška, ki je odločil obračun na Koroškem, v dvoboju proti Bistrici med strelce vpisala še Andraž Borovnik in Jakov Katuša. Prav tako je zelo pomembno, da se je v dobrem stanju iz reprezentančne akcije vrnil Marko Brest, ki je že v sredo odigral 76. minut proti Fužinarju. Po odsotnosti zaradi bolezni pa se je ekipi pridružil tudi še bočni branilec Sandro Zukić, ki je bil v sredo že na klopi.

Pred srečanjem v Beltincih glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik poudarja, da je verjame v svojo ekipo in nadaljevanje pozitivnega niza: »Tudi v Beltince gremo z jasnim ciljem, osvojiti vse tri točke. S tem nikakor ne podcenjujemo naših gostiteljev, spoštujemo njihove dosežke a verjamem v svojo ekipo in našo zgodbo. Imamo zelo homogeno zasedbo, ki zna odigrati tudi na rezultat, zavedamo se da je to potrebno potrditi tudi na igrišču. V Beltincih tako želimo nadaljevati s pozitivnim nizom, veseli me dejstvo za smo se po tistem porazu, pobrali in nanizali dve pomembni zmagi, ki jih je potrebno v nedeljo potrditi.«

Srečanje v beltinskem športnem parku se bo v nedeljo pričelo ob 13.00 uri, v kolikor se ne boste odpravili v Prekmurje, si bo srečanje mogoče ogledati v neposrednem televizijskem prenosu prvem programu Sporkluba. Srečanje bomo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.