Po reprezentančnem premoru, v nedeljo 3. aprila ob 15.00 uri rdeče-bele čaka nov prvenstveni obračun, ko bodo v domačem kidričevskem športnem parku gostili ekipo ljubljanskega Brava. Pravico na srečanju med rdeče-belimi in Bravom bo delil Nejc Kajtazović.

Obe ekipi se v medsebojni dvoboj podajta s popotnico poraza, ki sta ga doživeli pred reprezentančnim premorom. Rdeče-beli so v gosteh klonili proti drugouvrščenemu Kopru, medtem ko so varovanci Dejana Grabiča priznali premoč Radomljam, prav tako v gosteh.

Nogometaši Brava, ki trenutno zasedajo peto mesto na prvenstveni lestvici prihajajo v nedeljskem popoldnevu v Kidričevo v vlogi favoritov. Kljub temu, da so varovanci Dejana Grabiča v zadnjih treh krogih osvojili zgolj eno točko. Ob točki s Koprom so priznali premoč Tabor Sežani in Radomljam. Ljubljančani imajo pred rdeče-belimi, kar sedemnajst točk naskoka, v svojih vrstah pa imajo nekaj izjemnih posameznikov na čelu s kapetanom Martinom Kramaričem. Ob kapetanu v zadnjem obdobju v obrambnih vrstah ob Mitji Križanu izstopa stari znanec rdeče-belih Nemanja Jakšić. V napadalnem delu pa imajo Ljubljančani ob prvem strelcu Lorenu Maružinu, na razpolago še izkušenega Gregorja Bajdeta, novinca iz zimskega prestopnega roka Luko Kerina in Gala Kureža, ki predstavljata največjo nevarnost v zvezni vrsti ljubljanske ekipe.

Rdeče-beli so po menjavi na trenerskem mestu, pod vodstvom Roberta Pevnika uvodoma iztržili dva remija, zatem pa nazadnje priznali premoč Kopru. V ekipo za nedeljsko tekmo se vračajo Nik Marinšek, Jaka Bizjak in Mario Musa, ki so proti Kopru odslužili kazni zaradi rumenih kartonov. A kot poudarja strateg rdeče-belih Robert Pevnik, je reprezentančni premor prišel v pravem trenutku, saj je še boljše spoznal celotno ekipo: »Reprezentančni premor je prišel še kako prav, s fanti smo se še boljše spoznali, tudi sam sem še boljše spoznal njihove navade. Verjamem, da smo teh štirinajsti dni dobro izkoristili, tudi odigrali dobro pripravljano tekmo, ki je pokazala pravo pot, tako da gremo v nedeljo maksimalno pripravljeni v tekmo.«

V četrti letošnji medsebojni dvoboj se rdeče-beli podajajo z jasnim ciljem, to so tri točke, a kot poudarja glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik, bodo morali biti njegovi varovanci, bolj motivirani, disciplinirani in bolj željni zmage kot gostje iz prestolnice, v kolikor se želijo na koncu veseliti treh točk: »Vemo, da je Bravo taktično izjemna ekipa so zelo disciplinirani. Čaka nas težko delo, vendar mislim, da ima tudi Bravo slabe strani, ki jih moramo maksimalno izkoristiti. Prav tako bo v nedeljo potrebno izkoristiti tudi dobre trenutke v tekmi, ki vedno pridejo. Vedno govorimo zmaga, zmaga, vendar si moramo zmago na igrišču prislužiti. V nedeljo moramo vseh devetdeset minut odigrati zrelo, nikakor se ne sme zgoditi, da bo Bravo, bolj motiviran, discipliniran, da si bo bolj želel zmage. Mi moramo narediti vse, da bomo v vseh elementih nogometne igre boljši od Brava, biti moramo bolj motivirani, bolj borbeni kot oni, le s tem lahko računamo na tri točke.«

V treh dosedanjih medsebojnih dvobojih letošnje sezone je statistika povsem na strani tokratnih gostov, ki so po uvodnem remiju v prestolnici, ki se je končal brez zadetkov, v naslednjih dveh tekmah, dvakrat slavili. V Kidričevem je konec septembra odločil zadetek Amarja Memića, medtem ko se je zadnji medsebojni dvoboj, ki je bil odigran v Stožicah končal z zmago varovancev Dejana Grabiča z 2:1. V takrat meglenih Stožicah sta za Bravo zadela Matija Kovačič in Martin Kramarič, častni zadetek za rdeče-bele je  končnici srečanja dosegel zdaj že bivši član »šumarjev« Aljaž Krefl.

Športni park v nedeljo odpira svoja vrata uro pred pričetkom srečanja, v kolikor si srečanja ne boste ogledali v živo v kidričevskem športnem parku, si lahko vsi ljubitelji rdeče-belih tekmo ogledate v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba. Za vse privržence rdeče-belih pa bomo srečanje v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.