Nogometni klub Aluminij Kidričevo se je pred koncem prestopnega roka dogovoril za sodelovanje z vratarjem Kristijanom Župićem in igralcem sredine igrišča Dejanom Šarcem.

Kristijan Župić je v Kidričevo prišel Slovenske Bistrice, svojo kariero pa je triindvajsetletni vratar začel v rodnem Novem Sadu pri FK Proletarju. Svojo kariero je Kristijan nadaljeval pri ekipi Bačke in FC Cement Beočin od koder ga je pot vodila k hrvaškemu prvoligašu Osijeku. Iz Osijeka ga je pot ponovno vodila v Srbijo k Javor Matisu, od tam pa ponovno k FK Proletarju v Novi Sad. Iz Novega Sada se je preselil ponovno na Hrvaško k Crivenici od tam pa v Slovensko Bistrico. V lanski sezoni je na slovenskih drugolišakih igriščih zbral 15 nastopov, kar petkrat pa je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. Triindvajsetletni vratar bo v Kidričevem nosil dres s številko 27.

Drugi novinec v izteku prestopnega roka je igralec sredine igrišča Dejan Šarac, ki je nazadnje branil barve avstrijskega SW Bergenza. Svojo kariero je vezist srbskih korenin, ki ima avstrijski potni list pričel v Sturm Grazu, od koder ga je pot preko Admire vodila k rimskemu Laziu, kjer je igral v mladinskih selekcijah. Iz italijanske prestolnice se je ponovno vrnil v Avstrijo, kjer je najprej igral za SV Lafnitz, od tam je odšel na Hrvaško k Varaždinu, sledil je prestop v SV Kapfenberg, k hrvaški Opatiji in v Srbijo k Zlatiboru, od koder se je preselil k SW Bergenzu.

Kristijan in Dejan, dobrodošla v »šumi«!