Nogometni klub Aluminij in Marcel Čermak sta se dogovorila za sporazumno prekinitev pogodbe, s tem pa je dvaindvajsetletni vezist postal prost igralec.

Marcel Čermak je v Kidričevo prišel februarja 2019 in v treh sezonah vknjižil skupaj 65 nastopov, kar 58 krat je rdeče-beli dres oblekel na prvenstvenih srečanjih, medtem ko je v pokalnem tekmovanju zbral 7 nastopov. Nepopustljivi igralec zvezne vrste je v rdeče-belem dresu skupaj zbral 4.053 minut, ob tem pa sedemkrat z asistenco poskrbel za zadetek rdeče-belih.

Marcel Čermak, prvi češki nogometaš, ki je nosil rdeče-beli dres je v svojem zadnjem intervjuju poudaril, da mu je bilo v veliko čast biti »šumar«: »Nogometni klub Aluminij je za mene postal klub, kateri mi je dal prvo priložnost igrati Prvo Ligo. V Kidričevem sem napredoval kot igralec in kot oseba, tukaj pa sem pridobil tudi ogromno izkušenj in prijateljev. Zahvaljujem se klubu, soigralcem, navijačem, ter celotnemu vodstvu kluba, za vse kar so naredili za mene. V veliko čast mi je bilo biti »šumar«.«

Nogometni klub Aluminij se Marcelu Čermaku zahvaljuje za vse nepozabne rdeče-bele trenutke in mu želi vse dobro na nadaljnji športni poti.