Varovance Roberta Pevnika, v sobotnem večeru ob 20.15 uri čaka zadnje gostovanje v letošnji sezoni Prve Lige Telemach, ko se rdeče-beli odpravljajo v goste k Mariboru. Pravico na tekmi v Ljudskem vrtu bo delil Dejan Balažič.

Obe ekipi se v zadnji medsebojni obračun letošnje sezone podajta s popotnico poraza. Vijoličasti so pretekli vikend priznali premoč Bravu v Spodnji Šiški, s porazom pa so prvo mesto prvenstvene razpredelnice prepustili Koprčanom, ki so med tednom osvojili tudi pokalni naslov. Rdeče-beli so pretekli vikend tri točke prepustili ljubljanski Olimpiji, potem ko so v kidričevskem športnem parku povedli po zadetku Harisa Kadrića, so zmaji rezultat obrnili v svojo korist, v končnici srečanja je Luka Petek poskrbel za izenačenje, a je Nik Prelec v sodnikovem podaljšku z zadetkom prizadejal rdeče-belim nov prvenstveni poraz.

Vijoličasti so pred tekmo z rdeče-belimi v popolni vlogi favoritov, v boju za naslov prvaka, si kaj drugega kot treh točk, praktično več ne smejo privoščiti, saj bi s spodrsljajem pred svojimi navijači Kopru nastežaj odprli pot k naslovu prvaka. Ljudski vrt bo v jutrišnjem srečanju po vsej verjetnosti pokal po šivih, saj bo kapetan Maribora Marcos Tavares zadnjič v svoji karieri nastopil pred domačim občinstvom, kar bo nedvomno vijoličaste še dodatno motiviralo. Varovanci Radovana Karanovića bodo sicer proti rdeče-belim nastopili v malce oslabljeni zasedbi, saj nimata pravice nastopa Gregor Sikošek in Nino Žugelj, a Mariborčani imajo ob izjemnih posameznikih še izjemno široko klop. Nedvomno bo največjo nevarnost za obrambo rdeče-belih predstavljal Ognjen Mudrinski s šestnajstimi zadetki tudi prvi strelec Prve Lige Telemach.

Rdeče-beli odhajajo na zadnje gostovanje letošnje sezone Prve Lige Telemach v izjemno zahtevnem položaju, saj bi morebiten spodrsljaj že en krog pred koncem prvenstva pomenil slovo od elite. Glede na to, da je srečanje sežanskega Tabora na sporedu že pred tekmo rdeče-belih v Ljudskem vrtu, pa je ob osvojitvi točke Sežancev v srečanju proti Bravu, prvoligaški status rdeče-belih že dokončno zapečaten. A kljub vsem scenarijem, ki so možni že pred tekmo glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik poudarja, da si od svojih varovancev ne glede na vse želi, da odigrajo najboljšo tekmo sezone: »V Maribor gremo odigrati najboljšo tekmo v sezoni. Najbolj pomembno bo dobro in agresivno začeti tekmo, da skušamo prvi doseči zadetek. Vzdušje v Ljudskem vrtu bo peklensko, kar je velika priložnost, da pokažemo karakter in dosežemo pozitiven rezultat. Takšne tekme se ne igrajo vsak dan in verjamem v visoko motivacijo svoje ekipe. Zelo pomembna bo dobra psihična priprava igralcev. Vsi skupaj verjamemo, da smo sposobni Mariboru pokvariti njihove načrte.«

Medsebojne tekme v letošnji sezoni so med obema tekmecema povsem poravnane. Uvodni kidričevski dvoboj je s 3:0 pripadel rdeče-belim, medtem ko je uvodni dvoboj v Mariboru pripadel z identičnim rezultatom vijoličastim. Zadnji medsebojni dvoboj se je v Kidričevem končal brez zmagovalca, ko se je srečanje končalo z 3:3, končni rezultat pa je v izdihljajih tekme postavil Marcos Tavares.

Vrata Ljudskega vrta se odpirajo uro in pol pred uvodnim sodnikovim žvižgom, srečanje si bo mogoče ogledati v živo tudi v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba. Za vse privržence rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.