Po reprezentančnem premoru se na zelenice ponovno vračajo rdeče-beli, ki bodo v okviru 17. kroga Prve Lige Telemach gostovali v Ljudskem vrtu pri ekipi Maribora. Srečanje med vijoličastimi in rdeče-belimi bo na sporedu v nedeljo, 21. novembra 2021, ob 17.00 uri, pravico pa bo delil Nejc Kajtazović.

Obe ekipi sta pred reprezentančnim premorom vknjižili tri točke, vijoličasti so proti Bravu prišli še do četrte zaporedne zmage, brez prejetega zadetka. Medtem ko so varovanci Oskarja Drobenta globoko v sodnikovem podaljšku po avto golu Tima Maxa Elšnika, vknjižili še kako pomembne tri točke v dvoboju proti ljubljanski Olimpiji.

V vijoličastem taboru srečanje proti rdeče-belim pričakujejo v popolni vlogi favoritov, Mariborčani se trenutno nahajajo na drugem mestu prvenstvene lestvice ob enakem točkovnem izkupičku kot vodilni Koper. Odkar je Mariborčane na klopi prevzel Radovan Karanović, igrajo njegovi varovanci kot prerojeni, in so v zadnjem obdobju pravzaprav nepremagljivi. Po remiju proti ljubljanski Olimpiji, so v zadnjih štirih krogih vijoličasti nanizali prav tolikšno število zmag, dvakrat so slavili z 1:0, dvakrat pa z 2:0, ob tem pa je vratar vijoličastih Ažbe Jug nepremagan že 450 minut. Največjo nevarnost za obrambo rdeče-belih bo nedvomno predstavljal Ognjen Mudrinski, s petimi zadetki tudi prvi strelec vijoličastih, ob tem pa ima Radovan Karanović, ob njem kljub odsotnosti Marka Alvirja in Antonie Makoumboua, številne izkušene igralce, ki lahko vsak trenutek tehnico prevesijo v svojo korist.

Rdeče-beli so v zadnji tekmi, praktično ob zadnjem sodnikovem žvižgu poskrbeli za zmago nad zmaji, ko je lastno mrežo zatresel kapetan zeleno-belih Timi Max Elšnik, tri točke proti favoriziranemu nasprotniku pa so bile še kako dobrodošle pred zaključkom jesenskega dela. Prav tako je še kako prav prišel reprezentančni premor, kar pred srečanjem v Ljudskem vrtu poudarja tudi glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne: »Reprezentančni premor je prišel prav, v redu je bilo to, da smo pozdravili male poškodbe, saj smo imeli v zadnjih petih tekmah velike težave s kadrom. Načeloma smo se zelo dobro sestavili, ampak še vedno niso ti igralci, ki se vračajo po poškodbah na zavidljivi ravni, ampak so zraven, lahko pomagajo, dobili bodo določeno minutažo, tako da je to zelo optimistično.«

Kljub temu, da rdeče-beli trenutno zasedajo zadnje deseto mesto na prvenstveni lestvici, so prav v tekmi proti ljubljanski Olimpiji, dokazali, da lahko ob hrabri predstavi, premagajo kogar koli. Nedvomno je najbolj pomembno pred tekmo z Mariborom, da kot poudarja Oskar Drobne njegovi varovanci še enkrat več pokažejo kompaktno in čvrsto predstavo: »Maribor res v zadnjih petih tekmah ni dobil gola, ampak so bili kljub temu zelo ranljivi, nasprotniki so ogromno priložnosti proti njim zgrešili. Upam in si želim, da se ta trend obrne že v nedeljo, proti Mariboru vedno igramo dobro, moramo iti v tekmo samozavestno. Za nas bo to ena lažjih tekem, mi ne moremo nič izgubit oni pa ogromno, moramo biti kompaktni, čvrsti in predvsem hitri, bomo imeli svoje priložnosti. Potem pa je vse odvisno od nas ali bomo te priložnosti uspeli izkoristiti.«

 Edini letošnji medsebojni obračun se je v Kidričevem končal z zanesljivo zmago rdeče-belih, ko je mrežo vijoličastih načel Nik Marinšek, zmago pa sta v končnici srečanja potrdila Aljaž Krefl in Rok Kidrič. Če je skupna statistika izrazito na strani tokratnih gostiteljev, pa lahko rdeče-beli z upanjem gledajo v tekmo proti Mariboru, saj se je zadnji medsebojni obračun v Ljudskem vrtu končal z delitvijo točk, zadnji poraz proti Mariboru pa je star že več kot eno leto, Mariborčani so zadnjič rdeče-bele premagali lani v 10. krogu, ko so v Kidričevem slavili z 1:3.

Srečanje v mariborskem Ljudskem vrtu se bo v nedeljskem poznem popoldnevu pričelo ob 17.00 uri, vstop na stadion je možen samo ob izpolnjenem pogoju PCT.

Srečanje si bo mogoče v živo ogledati tudi v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba, za vse privržence rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.