Z nedeljsko tekmo proti Mariboru v Ljudskem vrtu se z 19. krogom Prve Lige Telekom Slovenije končuje jesenski del prvenstva. Srečanje med rdeče-belimi in vijoličastimi se bo v Ljudskem vrtu pričelo ob 17.15 uri, pravico pa bo delil Mihael Antič.

V triindvajseti medsebojni obračun se v boljšem položaju nahajajo Mariborčani, ki rdeče-bele v Ljudskem vrtu pričakujejo s popotnico treh zaporednih zmag in naslovom jesenskega prvaka. Medtem pa rdeče-beli odhajajo v Ljudski vrt z eno osvojeno točko iz zadnjih treh prvenstvenih tekem.

Kljub hitremu zadetku v Domžalah so varovanci Oskarja Drobneta pokazali odličen prvi polčas in na prikazanem iz prvega dela, kot poudarja tudi napadalni vezist rdeče-belih Jure Matjašič si želijo graditi: »V Domžalah en zares dober polčas iz naše strani. Mislim, da so se v tej tekmi videli neki obrisi, kaj si želimo. Nekako škoda, da smo prejeli dva neumna zadetka, ampak mislim, da je prvih šestdeset minut v Domžalah to na čem mislimo gradit in na čem moramo gradit. Mislim, da je bila to ena dobra popotnica za naprej.«

Obračun v Ljudskem vrtu bo tretji v letošnji sezoni, prvi medsebojni obračun v Ljudskem vrtu se ni odigral, medtem ko so v drugem medsebojnem obračunu v kidričevskem športnem parku slavili Mariborčani z 1:3, edini zadetek za rdeče-bele pa je ob koncu po asistenci Jureta Matjašiča dosegel osrednji branilec Emir Azemović.

Vijoličasti imajo trenutno kar nekaj zelo razpoloženih igralcev, blestita predvsem Rok Kronaveter s sedmimi prvenstvenimi zadetki in Aljoša Matko s šestimi, zagotovo veliko nevarnost predstavljata tudi Rudi Požeg Vancaš in Jan Mlakar, ki imata na svojem računu štiri zadetke. Mariborčani imajo v svojih vrstah tudi drugega asistenta prvenstva, s petimi asistencami je to Jan Repas.

Statistika v medsebojnih obračunih je na strani gostiteljev, ki so tudi v tem srečanju v izraziti vlogi favoritov. A kot je pred srečanjem poudaril Jure Matjašič je potrebno v Ljudski vrt odigrati borbeno tekmo: »Ekipa Maribora, je odlična ekipa, o njih ni potrebno izgubljati besed. Mi bomo šli v Ljudski vrt sigurno brez strahu, odigrati eno borbeno tekmo. Imamo svoje načrte, kaj bo na koncu to prineslo bomo videli.«

Srečanje med vijoličastimi in rdeče-belimi se bo v nedeljskem poznem popoldnevu pričelo ob 17.15 uri, zaradi trenutnih razmer s korona virusom bo tudi to srečanje zaprto za javnost, si ga bo pa mogoče ogledati v živo na PlanetTV. Za vse ljubitelje rdeče-beih pa ga bomo v živo spremljali tudi na družbenih omrežjih.