V nedeljo točno opoldne čaka rdeče-bele nova prvenstvena preizkušnja, ko se bodo v športnem parku Šiška v okviru 8. kroga Prve Lige Telekom Slovenije pomerili z Bravom. Srečanje proti ljubljanskemu Bravu se bo pričelo točno ob 12.00 uri, pravico  med Bravom in rdeče-belimi pa bo delil Dragoslav Perić.

Varovanci Slobodana Gruborja se v Šiško odpravljajo na krilih prvenstvene zmage proti Muri v nedeljskem večeru. Kljub izpadu iz pokalnega tekmovanja med tednom proti Kopru, pa v ekipi rdeče-belih vlada pozitivno vzdušje. Veseli predvsem dejstvo, da se v ekipo vedno bolj vključuje, več kot deset mesecev odstoten Alen Krajnc, ki je saniral poškodbo kolena in zaigral na obeh tekmah proti Kopru in proti Muri, kjer je bil med najopaznejšimi člani zasedbe Slobodana Gruborja. Kot poudarja petindvajsetletni vezist po potrebi tudi bočni branilec, je trenutno koleno v najlepšem redu in se obnaša kot se mora: »Poškodbo sem saniral, sedaj se počutim dobro, koleno se obnaša kot se mora. Vse je v najlepšem redu. Poškodba kolena je v športu ena najtežjih poškodb, zato sem se moral tako psihično kot fizično zelo dobro pripraviti. S kolenom sem že imel težave, zato sem tudi vedel kaj me čaka.«  

Rdeče-beli imajo od tokratnih gostiteljev dve točki manj na prvenstveni lestvici, Bravo pa vsaj doma igra zelo zanesljivo, kar kažejo tudi rezultati, nenazadnje so varovanci Dejana Grabiča, na zadnjem domačem srečanju z 2:1 ugnali murskosoboško Muro. V obeh lanskih obračunih pa rdeče-beli v Spodnji Šiški niso klonili, v uvodnem obračunu so slavili z minimalno razliko, medtem ko se je zadnji medsebojni obračun v prestolnici končal z delitvijo točk. So pa nogometaši Brava v zadnjem medsebojnem obračunu, ki je bil odigran v »šumi« slavili z 1:2.

Veseli dejstvo, da bo imel trener rdeče-belih na voljo vse nogometaše razen, trenutno še vedno poškodovanih Nikole Leka, Aljaža Krefla in Gašperja Pečnika. Eden izmed glavnih adutov, bo po povratku Alen Krajnc, ki je s trenutnimi predstavami po poškodbi zadovoljen, ob enem pa upam, da se bodo rdeče-beli v Kidričevo vrnili s pozitivnim rezultatom: »Zelo sem zadovoljen s svojimi zadnjimi predstavami, po več kot desetmesečni odsotnosti. Želim si, da bo šlo v tej smeri naprej, ter da bodo tudi rezultati ekipe pozitivni. Vsi se zavedamo, da je Bravo dobra ekipa, na njih se bomo pripravili zelo dobro, dosledno bomo morali poslušati navodila trenerja. Upam, da se bomo v Kidričevo vrnili s pozitivnim rezultatom iz Ljubljane.«

Srečanje med Bravom in rdeče-belimi se bo pričelo v nedeljo ob 12.00 uri z nepodrednim televizijskim prenosom na drugem programu PlanetTV. Za vse navijače rdeče-belih pa bomo srečanje v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.