Rdeče-beli so v 11. krogu Prve Lige Telekom Slovenije priznali premoč kranjskemu Triglavu, za katere je zmagoviti zadetek dosegel Luka Majcen iz najstrožje kazni.

Športni center Kranj; gledalcev: 400

Sodniki: Sagrković, Salkić, Povšnar

Strelec: 1:0 Majcen 81`-11m

Triglav Kranj: Čadež, Gajič (78` Kryeziu), Udovič, Mlakar, Rogelj (64` Žurga), Kumer (46` Šalja), Milanović, Brkić, Tijanić, Kuhar, Majcen

Aluminij: Kovačić, Kontek, Petrovič (82` Marinšek), Matjašič, Vrbanec, Leko (72` Krajnc), Ploj, Horvat, Živković (78` Klepač), Jakšić, Martinović

Rumeni kartoni: Udovič, Brkić; Martinović, Kontek, Marinšek, Krajnc

Po previdnem začetku na obeh straneh, so prvi zapretili Gorenjci, ki so v poskušali s streli od daleč v 13. minuti in 16. minuti srečanja, a oba strela sta minila brez večje nevarnosti za Matijo Kovačića.

Rdeče-beli so prvič zapretili v 19. minuti, ko je Jure Matjašič po dolgi podaji prodrl v kazenski prostor, stekel proti vratarju Luki Čadežu, a je v pravem času strel proti golu preprečila kranjska obramba.

V 33. minuti so bili blizu vodstva Kranjčani, ko je iz dobrih trinajstih metrov poskušal Goran Brkić, a Matija Kovačić ni imel nobenih težav ob slabo zadeti žogi.

V drugem delu so rdeče-beli le stopili na plin, najprej je priložnost zapravil Nikola Leko. Blizu je bil tudi Ante Živković, a je obramba orlov strel blokirala. V 79. minuti srečanja je rezervist Mihael Klepač poskušal iz roba kazenskega prostora, a je bil na mestu Luka Čadež.

Že v naslednji minuti pa vodstvo Kranjčanov, Ivan Kontek je v kazenskem prostoru nepravilno oviral Luko Majcna, glavni sodnik srečanja Asmir Sagrković je pokazal na belo točko, najstrožjo kazen pa je rutinirano v zadetek za vodstvo pretvoril Luka Majcen.

Tik pred koncem srečanja so gostitelji še enkrat zapretili, a je rdeče-bele rešila vratnica.

Rdeče-bele že v ponedeljek čaka nova prvenstven preizkušnja, ko bodo v kidričevskem športnem parku v 12. krogu Prve Lige Telekom Slovenije gostili Celje.