Zaključek podaljška je bil usoden za četo Slobodana Gruborja v 2. krogu Pokala Pivovarne Union, s tem pa rdeče-beli zaključujejo pokalno zgodbo v letošnji sezoni.

Koper, ŠRC Bonifika, gledalcev: /

Sodniki: Sagrković Asmir, Pospeh Tomislav, Mežnar Matic. Delegat: Tivold Štefan

Strelci: 0:1 Štusej 37`, 1:1 Vršič 48`, 2:1 Jelić Balta 117`, 3:1 Stevanović 121`

Koper: Vargić, Jozinović (106` Mišić), Cerovec, Vršič, Palčič, Žužek, Barišič (73` Stevanović), Dodlek, Pejić (106` Bešir), Knežević (106` Jelić Balta), Spinelli (73` Vekić). Trener: Miran Srebrnič.

Aluminij: Cotman, Džankič (82` Pantalon), Horvat, Jakšič, Prša (89` Čermak), Kim (89` Kim), Štusej (72` Matjašič), Ploj (108` Flakus Bosilj), Azemović, Maletić, Klepač (82` Krajnc). Trener: Slobodan Grubor.

Rumeni kartoni: Kneževič, Palčič, Cerovec, Stevanović; Džankič, Ploj, Azemović

V pokalno srečanje proti Kopru je strateg rdeče-belih Slobodan Grubor krenil z precej spremenjeno zasedbo, glede na prvenstveno tekmo proti Muri. Povsem prosto sta dobila Tilen Pečnik in Luka Petek. Izven začetne enajsterice so ostali tako David Flakus Bosilj, Marcel Čermak, Lovro Grajfoner, Alen Krajnc, Jure Matjašič in kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič. Prvič je v rdeče-belem nastopil Aljaž Džankič, od prve so prvič zaigrali tudi Dohyoun Kim, Marko Maletić, Juš Štusej in Roko Prša. V začetno enajsterico se je po nekaj tekmah vrnil tudi Mihael Klepač, na vratih pa je srečanje pričel Aljaž Cotman.

V srečanje sta obe ekipi vstopili zelo zanesljivo z željo, po zadetku, prvo resnejšo priložnost pa so si po dobre pol ure priigrali gostitelji, ko je poskušal Claudio Spinelli, a je bil Aljaž Cotman na mestu in preprečil vodstvo rumeno-modrih. Le nekaj trenutkov so si še drugo priložnost na srečanju priigrali Koprčani, tokrat je poskušal Maks Barišič, tudi tokrat pa je bil Aljaž Cotman na mestu.

Po dveh priložnostih pred vrati rdeče-belih, pa so zapretili tudi varovanci Slobodana Gruborja, najprej se je v 36. minuti zatresla vratnica po poskusu Kima. Že v naslednjem napadu pa smo videli mojstrovino Juša Štuseja, iz roba kazenskega prostora, za vodstvo rdeče-belih. Z minimalnim vodstvom so rdeče-beli tudi odšli na odmor.

V nadaljevanju so Koprčani rezultat izenačili iz prvega strela v drugem delu, ko je po samostojni akciji iz dobrih dvajsetih metrov nekoliko iz leve strani po tleh sprožil Dare Vršič, Aljaž Cotman je posredoval, a je bil prekratek, tako je žoga zletela v mrežo za izenačenje rezultata na 1:1.

Koprčani bi lahko povedli v osmi minuti nadaljevanja, ko je po podaji Dareta Vršiča poskušal Claudio Spinelli, a je iz dobrih osmih metrov žogo poslal preko vrat.

Dobrih dvajset minut pred iztekom rednega dela srečanja, je z nevarnim poskusom po samostojnem prodoru poskušal Južnokorejec Kim, vratar domačih pa je ob poskusu Kima žogo s težavo izbil.

V zaključku rednega dela so si Koprčani priigrali še dve obetavni akciji, najprej je je poskušal Timotej Dodlek po lepi podaji Stefana Stevanovića, vendar je žoga zletal mimo vrat. Šest minut pred koncem rednega dela pa je Stefana Stevanovića lepo zaposlil Dare Vršič, a je bil Aljaž Cotman na mestu.

Redni del pokalnega srečanja se je končal z identičnim rezultatom, kot prvenstveni obračun pred dnevi, toda tokrat smo na Bonifiki spremljali podaljške. Prvo priložnost v podaljšku smo videli v 100. minuti, ko je iz prostega strela poskušal Dare Vršič, a je žoga zletal preko vrat. Le štiri minute zatem je poskušal Marko Maletić, po lepi podaji Nemanje Jakšića, a je iz obrata slabo zadel žogo in le ta je zgrešila cilj.  

V 117. minuti so Koprčani izvajali še dvanajsti kot na srečanju, tokrat je podajo Dareta Vršiča na prvo vratnico dobro spremljal Ivan Borna Jelić Balta, ki je ob Renatu Pantalonu žogo poslal mimo povsem nemočnega Aljaža Cotmana, za popoln preobrat Koprčanov.

Varovanci Slobodana Gruborja so v izdihljajih srečanja poskušali na vse načine priti do izenačujočega zadetka, ob tem pa v obrambi pustili veliko prostora, kar je v 121. minuti srečanja izkoristil Stefan Stevanović, ki je iz bližine postavil končni rezultat srečanja.

Za rdeče-bele je s porazom proti Kopru tako konec letošnjega pokalnega tekmovanja, že v nedeljo 25. oktobra ob 12.00 uri pa čaka varovance Slobodana Gruborja nova priložnost za dokazovanje, ko se bodo na ljubljanskem ŽAKu v 8. krogu Prve Lige Telekom Slovenije pomerili z Bravom.