Varovanci Slobodana Gruborja so se v Koprivnici na drugi pripravljani tekmi pomerili z hrvaškim prvoligašem Slaven Belupom, ter doživeli prvi pripravljani poraz.

Hrvaški prvoligaš je povedel v 18. minuti, ko je Matija Kovačić klonil po kotu. Gostitelji so prednost povišali po slabe pol ure igre, ko je Matija Kovačić klonil še v drugo. Tik pred odhodom na odmor so rdeče-beli po zadetku Anteja Živkovića uspeli zaostanek znižati.

V nadaljevanju je Slobodan Grubor priložnost za igro ponudil še devetim nogometašem. A tudi drugi del je pripadel gostiteljem, ti so povišali prednost dobrih dvajset minut pred iztekom rednega dela, ko so uspešno realizirali najstrožjo kazen. V 75. minuti so se rdeče-beli ponovno približali na zadetek zaostanka, ko je iz prostega strela prednost znižal Nik Marinšek. Za potrditev zmage so Hrvati v končnici zadeli še četrtič, ter tako prizadejali varovancem Slobodana Gruborja prvi pripravljani poraz.

Slaven Belupo : Aluminij 4:2 (2:1)

Strelci za Aluminij: Živković 43`, Marinšek 75`

Aluminij – začetna postava: Kovačić, Vrdoljak, Pantalon, Kontek, Petrovič, Vrbanec, Marinšek, Matjašič, Klepač, Živković, Jakšić. V nadaljevanju so nastopili še: Janžekovič, Ljubec, Petek, Čermak, Pečnik G. Leko, Flakus Bosilj, Mesarič, Jauk