Varovanci Roberta Pevnika so sinoči doma vknjižili novo prvenstveno točko proti ljubljanskemu Bravu. Že v peti minuti je Nemanja Jakšić potrdil zakon bivšega in goste povedel v vodstvo, rdeče-beli so kljub igralcu več v končnici srečanja le uspeli zatresti mreži gostov za končno delitev točk v »šumi«.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 400

Sodniki: Matković Aleksandar, Klančnik Tomaž, Černe Tomaž, Jerič Anže. VAR: Matoša Martin, Mertik Bojan. Delegat: Kacijan Danilo.

Strelci: 0:1 Jakšić 5`, 1:1 Matić 87`

Aluminij: Petek, Pečnik (62` Kosi), Zeljković, Martić, Šubarić, Maružin (62` Matić), Jagić (62` Gorenak), Jovan, Jovanović, Susso (73` Katuša), Biyli (73` Baskera). Trener: Robert Pevnik

Bravo: Orbanić, Španring, Gurlica, Trdin, Poplatnik (92` Štor), Ivanšek, Maher, Kavčič, Stanković (90` Hribar), Jakšić, Pečar (62` Kerin). Trener: Aleš Arnol.

Rumeni kartoni: Jagić, Bilyi; Kavčič, Ivanšek, Gurlica.

Rdeči karton: Ivanšek 36` – Bravo

Pred srečanjem z Bravom je glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik opravil dve spremembi v začetni enajsterici glede na preteklo srečanje proti Muri. Na klopi je tokratno srečanje pričel Filip Kosi, mesto bočnega branilca ob levi stranski črti je zavzel Gašper Pečnik, mesto na krilu pa Artem Bilyi. Druga sprememba je bila na drugem krilnem položaju, kjer je zadnjih nekaj tekem pričel Žan Baksera, tokrat pa je prednost pred njim dobil Loren Maružin.

A srečanje v kidričevskem športnem parku se je za rdeče-bele začelo slabo, gostje so v začetku pete minute namreč povedli. Matija je izvajal kot iz desne strani, najvišji v skoku je bil Nemanja Jakšič, ki je z glavo žogo poslal za hrbet Jana Petka.

 Rdeče-beli so sicer kaj kmalu zagospodarili na zelenici kidričevskega športnega parka, a do prve vroče situacije je bilo potrebno čakati do 23. minute, ko je poskušal Loren Maružin, a je njegov poskus zgrešil cilj. V 30. minuti je Sandro Jovanović z izjemno natančno globinsko podajo zaposlil Gašperja Jovana, slednji je želel žogo poslati v dolgi kot vratarja Matije Orbanića, a je žoga zgrešila cilj.

V 36. minuti so gostje ostali brez Matica Ivanška, ki je preigraval dobrih petindvajset metrov od vrat Jana Petka, a želel izsiliti prekršek, za kar mu je glavni sodnik srečanja Aleksandar Matković pokazal drugi rumeni karton in s tem posledično rdeč karton.

V nadaljevanju prvega polčasa rdeče-beli niso izkoristili igralca več v polju, a so izjemno vstopili v drugi del in v četrti minuti je Aleksandar Zeljković iz polovice igrišča poslal uporaben predložek na rob kazenskega prostora gostov, kjer je gostujoči branilec žogo odbil do Bambe Susse, ki se je prišel do strela iz dobrih desetih metrov, a žogo poslal nekaj centimetrov preko prečke.

V 75. minuti je uporaben predložek v kazenski prostor poslal Gašper Jovan, do žoge je prišel Tin Matić, a je njegov drugi poskus ubranil Matija Orbanić.

Tri minute zatem bi lahko Bravo dokončno odločil zmagovalca srečanja, ko je do žoge prišel Matej Poplatnik, ki je žogo po preigravanju na višini kazenskega prostora odložil do Jakoslava Stankovića, a je slednji žogo poslal čez prečko.

V 85. minuti je s strelom iz dobrih dvajsetih metrov Matijo Orbanića poskušal premagati Gal Gorenak, a je bil vratar gostov pri poskusu vezista rdeče-belih na mestu.

Le dve minuti zatem je rdeče-belim uspelo streti obrambni blok gostov, Jakov Katuša je na sredini napadalne polovice gostov poslal žogo na desno do Žana Baskere, ki se je odločil za podajo v kazenski prostor, kjer je bil v skoku najvišji Tin Matić, a žogo slabo zadel, kapetan rdeče-belih Tin Martić, je žogo nekako že ko je ležal na tleh podal do Jakova Katuše, ki je poskušal s strelom iz prve, a je vratar gostov žogo odbil, a le do Tina Matića, ki je z močnim in natančnim strelom poskrbel za prvenec v rdeče-belim in gol za izenačenje.

V prvi minuti sodnikovega dodatka je rdeče-bele od popolnega preobrata ločilo le nekaj centimetrov, Jakov Katuša je na levi strani napada žogo na kratko podal do Gašperja Jovana, ki je v kazenski prostor poslal imeniten predložek na petih metrih je do strela z glavo prišel Sandro Jovanović, a je žogo poslal nekaj centimetrov preko prečke, ostalo je pri končni delitvi točk.

Sledi reprezentančni premor, a še pred gostovanjem v Rogaški Slatini, sledi zaostalo srečanje 3. kroga Prve Lige Telemach proti Kopru, ki bo v Kidričevem odigrano v nedeljo 26. novembra ob 17.30 uri.