Rdeče-beli so danes na igrišču z umetno travo športnega parka v Kidričevem odigrali tretjo pripravljano srečanje, tokratni nasprotnik je bil hrvaški prvoligaš Rudeš.

Srečanje se je pričelo povsem po okusu gostov, ki so že v osmi minuti izkoristili nezbranost v obrambi rdeče-belih Jana Petka pa je ugnal Vanja Vukmanović. Slabih sedem minut zatem so gostje povišali vodstvo, za katero je poskrbel Jan Dolezal. Zatem so vajeti igre v roke prevzeli rdeče-beli, najprej je v 31. minuti z izjemno natančno odmerjenim strelom iz dobrih dvajsetih metrov rezultat znižal Gal Gorenak. Dobrih osem minut zatem pa je najprej Žan Baskera imenitno poslal predložek na drugo vratnico, kjer je Bamba Susso žogo z glavo podaljšal do kapetan Tina Martića, ki je s strelom z glavo poskrbel za izenačenje. V nadaljevanju je predvsem Robert Pevnik povsem spremenil postavo, obe ekipi pa sta si priigrali po nekaj priložnosti, odločujoči zadetek na srečanju so dosegli gostje, ko je Jan Dolezal iz najstrožje kazni premagal Lana Jovanovića.

Zaradi poškodbe za rdeče-bele niso nastopili Samo Pridgar, Gašper Jovan, Jakov Katuša, Loren Maružin, Tom Kljun in Tomislav Jagić in Sandro Jovanović.

Aluminij : Rudeš 2:3 (2:2)

Strelci: 0:1 Vukmanović 8`, 0:2 Dolezal 15`, 1:2 Gorenak 31`, 2:2 Martić 39`, 2:3 Dolezal 86`-11m

Aluminij: Petek (46` Jovanović), Bilyi (46` Kosi), Koblar (46` Šubarić), Zeljković (59` Škerget), Schabuach (59` Pečnik), Martić (59` Simonič), Pišek (46` Tanyi), Matić (59` Brumec), Gorenak (59` Šarac), Baskera (59` Škoflek). Trener: Robert Pevnik

Rdeče-beli so bodo ponovno zbrali v torek, ko jih najprej v Kidričevem čaka trening, zatem pa ponovna selitev v Umag, kjer jih čakata novi dve pripravljalni tekmi. Najprej se bodo v Umagu pomerili s Sarajevom, v soboto sledi še tekma z makedonskim prvoligašem Makedonijo Gjorce Petrov.