Rdeče-beli so z visoko zmago s 1:5 upravičili vlogo favoritov proti Idriji in potrdili napredovanje v Pokalu Pivovarne Union. Za napredovanje sta v prvem polčasu zadela Tai Kmetec in Nejc Medved, v nadaljevanju pa so se med strelce vpisali še Andraž Borovnik, Daniel Skiba in Žan Baskera.

Mestni stadion Idrija; gledalcev: 300

Sodniki: Kondić Božo, Čiča Miodrag, Kolenc Leon. Delegat: Kogej Miran.

Strelci: 0:1 Kmetec 24`, 0:2 Medved 34`, 0:3 Borovnik 71`, 1:3 R. Jereb 73`, 1:4 Skiba 81`, 1:5 Baskera 87`

Idrija: Božič, Marinac, B. Jereb, R. Jereb, Suban, A. M. Medic, Grošelj, I. Medic (74` Praprotnik), Selimović, F. J. Medic (67` Bratuž), Brunić (53` Česnik). Trener: Hasan Mizić.

Aluminij: Pavli, Jovan, Koblar (75` Munić), Crnčec, Zukić, Jagić (46` Ciganović), Gorenak, Medved, Borovnik (75` Baskera), Marković (75` Skiba), Kmetec (86` Dukarić). Trener: Robert Pevnik

Rumeni kartoni: Zukić

Glede na zadnjo prvenstveno preizkušnjo je glavni strateg rdeče-belih opravil, kar osem zamenjav v začetni enajsterici. V Kidričevem so tako ostali kapetan Nik Marinšek, Tin Martić, Rok Frešer, Marko Brest, Jakov Katuša in Jaka Bizjak, medtem ko so Luka Koblar, Hrvoje Crnčec in Tomislav Jagić nastopili v začeti enajsterici tudi v zadnjem prvenstvenem obračunu.

Gostitelji so pokalno srečanje pričeli hrabro, a kaj kmalu so na zelenici zagospodaril rdeče-beli, ki so si v uvodnih dvajsetih minutah priigrali nekaj priložnosti, tudi zadeli a iz prepovedanega položaja. Vodilni zadetek so varovanci Roberta Pevnika dosegli v 24. minuti, ko je iz desne strani predložek v kazenski prostor poslal Nejc Medved, na dobrih osmih metrih nekoliko iz desne strani pa se je odlično znašel Tai Kmetec, ki je tako poskrbel za vodilni zadetek.

Le pet minut zatem so je ponovno sledil predložek iz desne strani, tokrat je podajal Sandro Zukić, do strela iz dobrih desetih metrov je prišel Luka Marković, a je žoga zletela preko domačih vrat. Že v naslednjem napadu je po samostojnem prodoru poskušal Gal Gorenak, a njegov poskus iz dobrih osemnajstih metrov je zletel tik ob levi vratnici mimo domačih vrat.

V začetku 34. minute so rdeče-beli le uspeli kronati terensko premoč in povišali rezultat, ponovno se je akcija pričela na desni strani, tokrat je žogo na višino kazenskega prostora potegnil Tai Kmetec, ki je podal v osrčje kazenskega prostora, domač branilec je žogo na kratko izbil, a le do Nejca Medveda, ki je žogo neusmiljeno iz dobrih osmih metrov poslal pod prečko za podvojeno vodstvo.

Dobre štiri minute zatem so zapretili tudi gostitelji, iz prostega strela je poskušal Grošelj, z nekaj težavami pa je žogo ukrotil Maj Pavli.

Dobrih pet minut pred iztekom prvega polčasa je bil po podaji Nejca Medveda v lepem položaju za zadetek Luka Marković, ki pa žoge ni najboljše zadel, tako da je ostalo pri vodstvu rdeče-belih z dvema zadetkoma.

V nadaljevanje so rdeče-beli vstopili precej zadržano, čeprav so večino časa poskušali z napadi, kar so z dvema poskusom od daleč izkoristili gostitelji, a noben ni resneje ogrozil Maja Pavlija.

Rdeče-beli so resneje ponovno zapretili šele v 68. minuti, ko je Gal Gorenak s krasno podajo iz desne strani v kazenskem prostoru lepo našel Nejca Medveda, poskus slednjega po tleh pa je končal nekaj centimetrov mimo leve vratnice.

V začetku 71. minute pa so rdeče-beli le dosegli tretji zadetek, na sredini igrišča je Gal Gorenak lepo podal na desno do Taia Kmetcaki je prodrl proti kazenskemu prostoru in z lepo podajo na drugo stran našel samega Andraža Borovnika, ki iz petih metrov ni imel težkega dela, da je žogo poslal še tretjič v idrijsko mrežo.

V 73. minuti so svoj trenutek doživeli tudi gostitelji, ko je žoga v kazenski prostor prišla po podaji iz desne strani, Matej Česnik je žogo prepustil soigralcu, Maj Pavli je prvi poskus domačega napadalca ubranil, a je žoga prišla do Igralec Roka Jereba, ki je žogo ob levi vratnici poslal v prazno mrežo rdeče-belih za znižanje rezultata.

Dobrih devet minut pred iztekom rednega dela so rdeče-beli ponovno povišali prednost na tri zadetke. Na sredini igrišča je Nejc Medved z globinsko žogo zaposlil Taia Kmetca obrambni igralec domačih je žogo z drsečim startom izbil a le do Daniela Skibe, ki je iz šestih metrov žogo poslal v mrežo.

Končni rezultat je v 87. minuti postavil Žan Baskera, ki je žogo prestregel na dobrih tridesetih metrih, prodrl proti kazenskemu prostoru in žogo za hrbet domačega vratarja poslal iz roba kazenskega prostora.

Rdeče-beli so se z zmago v Idriji uvrstili med šestnajst najboljših ekip v letošnji sezoni Pokala Pivovarne Union. Naslednja prvenstvena preizkušnja varovance Roberta Pevnika čaka že v nedeljo 13. novembra, ko bodo ob 13.30 uri gostili Krško.