Po reprezentančnem premoru so bile ponovno na delu vse selekcije rdeče-belih, ki nastopajo v najvišjem rangu tekmovanj. Mladinci in kadeti so gostovali pri Gorici, črni niz so z minimalno zmago prekinili kadeti, ki so vknjižili tri prepotrebne točke. Mladinci so proti Goričanom remizirali in s točko zdrsnili na tretje mesto prvenstvene lestvice. Do treh točk so ponovno prišli tudi starejši dečki, ki so slavili na gostovanju pri ekipi Roho VBO.

1.SML

Varovanci Simona Vidoviča so na gostovanju v Novi Gorici vknjižili neodločen rezultat, ter tako trem zaporednim spomladanskim zmagam dodali še neodločen rezultat. Srečanje na severu Primorske so boljše pričeli gostitelji, ki so povedli v 10. minuti ko je Jana Petka premagal Zahid Ilijazi. Hitro vodstvo gostiteljev pa rdeče-belih ni zmedlo, ti so le tri minute zatem rezultat uspeli izenačiti, ko je v polno meril Žiga Krušič. Goričani so še drugič na srečanju povedli v 72. minuti, ko je mrežo rdeče-belih zatresel Maj Šuljić. Tik pred koncem tekme je za šesti neodločeni rezultat v letošnji sezoni poskrbel Lukas Hempt.

Gorica : Nova KBM Aluminij 2:2 (1:1)

Strelci: 1:0 Ilijazi 10`, 1:1 Krušič 13`, 2:1 Šuljić 72`, 2:2 Hempt 90`

Gorica: Zeriali, Kobal, Korošec, Oberdank, Vadjunec, De Bernardi, Ilijazi, Šuljić (75` Malkoč), Banjac (87` Felc), Ivančič (68` Majić), Laščak. Trener: Borivoje Lučič.

Nova KBM Aluminij: Petek, Colnarič, Jovanović, Hempt, Simonič, Škfolek, Čeh (67` Chekov), Škerget, Hren, Rahle, Krušič (86` Macanović). Trener: Simon Vidovič.

Rumeni kartoni: Vadjunec, Ivančič; Simonič, Škerget.

1.SKL

Kadetska selekcija je naposled le prekinila črni niz porazov, s še kako pomembno zmago proti Gorici. Zasedba rdeče-belih je na severu Primorske vknjižila peto prvenstveno zmago, za katero je povsem v končnici srečanja poskrbel Aleks Repina. Rdeče-beli so se z zmago na lestvici povzpeli na enajsto mesto ter povišali prednost pred Goričani na štiri točke razlike.

Gorica : Nova KBM Aluminij 0:1 (0:0)

Strelec: Repina 89`

Gorica: Pertovt, Vrtovec, Šušmelj (85` Rušt), Lozej, Lakić, Nalo, Pišot (76` Valič), Stratorski (65` Veličkov), Rožič Šuligoj, Blažič, Humar. Trener: Dejan Dončič.

Nova KBM Aluminij: Punčec, Schaubach, Gajšek, Strelec, Kraner (73` Kosar), Repina, Metličar Fric, Kosar, Žerjav, Kotnik (76` Čeh), Damjanovič (86` Tomasović).

Rumeni kartoni: Šušmelj, Lakić, Veličkov; Strelec, Kosar

Rdeči karton: Lakić 87` – Gorica

Liga U15 – vzhod

Varovanci Andraža Mlakarja so na gostovanju v Miklavžu pri Roho VBO vknjižili še petnajsto prvenstveno zmago in ostajajo na tretjem mestu prvenstvene lestvice. Že v 3. minuti je mrežo gostiteljev načel najučinkovitejši strelec rdeče-belih v prvenstvu Jaša Maričić. Prav strelec prvega zadetka je v 20. minuti poskrbel za povišanje vodstva. Dobrih sedem minut zatem so gostitelji uspeli rezultat znižati, ko je v polno meril Patrik Vidovič. Končni rezultat je pred koncem prvega polčasa postavil Timi Šmigoc.

Roho VBO : Aluminij 1:3 (1:3)

Strelci: 0:1 Maričić 3`, 0:2 Maričić 20`, 1:2 Vidovič 27`, 1:3 Šmigoc 38`

Roho VBO: Čeh (41` Jugovič), Kikec, Mustafić, Vidovič (57` Beranič), Zidarič, Lubas (41` Meznarič), Primc, Kokol (41` Miličević), Završnik, Verdonik (52` Voglar), Mumlek. Trener: Brane Smodič.

Aluminij: List (58` Onič), Ali, Jevšenak (67` Obrovnik), Premzl, Šmigoc, Robin (54` Vegan), Petek, Modrič, Črešnik, Rahle, Maričić (58` Pesek). Trener: Andraž Mlakar.

Prihodnji vikend čaka vse selekcije prvenstveni obračun v soboto 8. aprila. Mladinci in kadeti bodo v kidričevskem športnem parku gostili Kalcer Radomlje, medtem ko se starejši dečki odpravljajo v Celje, kjer jih čaka obračun proti Šampionu.

U19: Sobota 8.4.2023, 16:30; Nova KBM Aluminij : Kalcer Radomlje

U17: Sobota 8.4.2023, 14:00; Nova KBM Aluminij : Kalcer Radomlje

U15: Sobota 8.4.2023; 15:00; Šampion : Aluminij