Varovanci Oskarja Drobneta so v sobotnem popoldnevu v kidričevskem športnem parku opravili generalko pred nadaljevanjem prvenstva. Rdeče-beli so moči v zadnji pripravljalni tekmi pred nadaljevanjem Prve Lige Telemach merili z graškim GAKom, ki nastopa v 2. avstrijski Bundesligi.

Srečanje v Kidričevem so bolj podjetno pričeli rdeče-beli, ki so terensko premoč kronali v 22. minuti srečanja, ko je po prekršku nad Jako Bizjakom, glavni sodnik srečanja pokazal na prosti strel dobrih dvajset metrov od gola, ki ga je nekoliko iz desne strni Aljaž Krefl poslal neubranljivo v stičišče vratnice in prečke za zasluženo vodstvo. Dobrih deset minut zatem so rdeče-beli izpeljali izjemen protinapad, ko je žogo iz desne strani v osrčje kazenskega prostora poslal Gašper Pečnik, Jaka Bizjak, je žogo prepustil Juretu Matjašiču, ki je z natančnim strelom po tleh v spodnji desni kot premagal nemočnega vratarja gostov. Tik pred odhodom so gostje iz Graza, po nesporazumu v obrambi rezultat znižali, ko se je iz oči v oči s kapetanom rdeče-belih Luko Janžekovičem znašel napadalec gostov. V nadaljevanju so edini zadetek dosegli gostje, ko je končni rezultat postavil malijski napadalec Mamadou Sangare.

Aluminij : GAK 2:2 (2:1)

Strelca: Krefl, Matjašič

Aluminij: Janžekovič, Pečnik, Nkama, Petek, Bolha, Krefl, Plantak, Prša, Matjašič, Bizjak, Branšteter. Igrali so še: Juric, Kadrić, Marinšek, Brest, Ploj, Martić.

Rdeče-bele čaka prvi krog spomladanskega dela sezone v ponedeljek 14. februarja, ko bodo ob 17.30 uri gostili Kalcer Radomlje