Rdeče-bele na praznik dela čaka prvenstveni obračun 33. kroga Prve Lige Telemach v gosteh pri Domžalah. Srečanje med rumeno družino in rdeče-belimi se bo pričelo ob 17:30 uri, pravico ob Kamniški Bistrici pa bo delil Mihael Antič  s pomočniki.

Varovanci Roberta Pevnika se v četrti letošnji medsebojni dvoboj proti Domžalam podajo s popotnico visokega nedeljskega poraza proti Celju na svojem igrišču, ko je kapetan Luka Janžekovič moral po žogo v svojo mrežo kar šestkrat. Medtem so Domžalčani prekinili niz treh prvenstvenih in enega pokalnega poraza z zmago v Spodnji Šiški, ko so z 0:2 odpravili Bravo.

Domžalčani, ki so v zadnjih nekaj krogih zapravili priložnost za uvrstitev na mesta, ki vodijo v Evropo, prav tako pa so izpadli na predzadnji stopnički pokalnega tekmovanja, tekmo proti rdeče-belim lahko pričakujejo povsem razbremenjeni. Varovanci Dejana Djuranovića bodo tokrat nastopili brez Svena Šoštariča Kariča, ki ima kazen rumenih kartonov, v zadnjem obdobju pa v dresu rumene družine blesti predvsem Arnel Jakupović, z desetimi zadetki tudi prvi strelec Domžalčanov. Ob izkušenih vezistih, kjer prednjačita kapetan Domžalčanov Senijad Ibričić in Zeni Husamni, v zadnjem obdobju vedno več priložnosti za igro dobivajo mladci Domžalčanov Mitja Ilenić, Nick Perc, Emir Saitoski in Tibor Gorenc Stankovič, ki predstavljajo nov val upov mladinske šole Domžal.

Rdeče-beli še vedno upamo, da si z igrami v mesecu maju priigramo vsaj dodatne kvalifikacije za popolnitev Prve Lige Telemach. Do konca prvenstva so še štiri srečanja in prav jutrišnje v Domžalah, bo že dalo ogromno odgovorov. Strateg rdeče-belih Robert Pevnik, je imel po visokem domačem porazu proti Celju ogromno dela, predvsem iz psihološkega vidika, saj je bilo potrebno ekipo v najkrajšem možnem času pripraviti do tega, da bodo že v Domžalah pokazali povsem drug obraz. Če v ponedeljkovem poznem popoldnevu rdeče-belim zares ni šlo nič od nog, je v Domžalah verjetno še zadnja priložnost, da bi se s tremi točkami vključili v boj za deveto mesto, ki vodi v dodatne kvalifikacije.

Pred srečanjem ob Kamniški Bistrici glavni trener rdeče-belih Robert Pevnik še vedno poudarja, da verjame v svojo ekipo in da še vedno upa, da se rezultatski niz v finišu prvenstva obrne nam v prid: »Najbolj pomembno je bilo, da smo se po ponedeljkovi tekmi pogovorili, upam, da se je ekipa psihološko razbremenila in da bo v Domžalah pokazala to česar je sposobna. V zadnjih srečanjih smo slabše vstopali v tekme, to moramo popraviti, ne smemo se predati, dokler obstaja možnost, moramo verjeti vanjo. Zavedati se moramo, grba, katerega nosimo in moramo končno pokazati, to o čemer govorimo, ne sme se zgoditi, da bodo Domžalčani bolj motivirani oziroma bolj željni igre kot mi.

V četrti letošnji medsebojni dvoboj v boljšem položaju vstopajo Domžalčani, ki so uvodni avgustovski medsebojni dvoboj dobili z zadetkom Senijada Ibričića. Oba preostala medsebojna dvoboja v letošnji sezoni sta se končala z delitvijo točk in identičnim rezultatom 1:1.

Srečanje ob Kamniški Bistrici se bo pričelo ob 17:30 uri, tekmo si bo mogoče ogledati v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba, za vse privržence rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.