Pred rdeče-belimi je zadnji prvenstveni krog letošnje sezone Prve Lige Telekom Slovenije, za konec se varovanci Oskarja Drobneta odpravljajo na zahtevno gostovanje k Domžalam. Srečanje 36. kroga med rdeče-belimi in rumeno družino se bo pričelo ob 16.00 uri, pravico ob Kamniški Bistrici pa bo delil Alen Borošak.

Rdeče-beli po izjemnem spomladanskem nizu odhajajo na zadnjo gostovanje letošnje sezone z eno samo mislijo in željo, to je da si v zadnjih 90. prvenstvenih minutah zagotovijo tudi matematično obstanek in se s tem izognejo dodatnim kvalifikacijam. Varovanci Oskarja Drobneta prihajajo k četrti ekipi Prve Lige Telekom Slovenije s popotnico petih tekem brez poraza, kar trikrat v zadnjih petih srečanjih so zelenice zapuščali kot zmagovalci, dvakrat se je srečanje končalo z delitvijo točk. Medtem tudi Domžalčani, igrajo v zadnjem obdobju izjemno, a so prav v zadnjem krogu v gosteh morali priznati premoč Muri, s porazom pa so si že zagotovili četrto mesto na prvenstveni razpredelnici.

Domžalčani v zadnji krog vstopajo kot najuspešnejša ekipa pomladanskega dela prvenstva, saj imajo od rdeče-belih dve točki več in so v dosedanjih šestnajstih tekmah vknjižili 29 prvenstvenih točk. V svojih vrstah imajo ob izjemnem kapetanu Senijadu Ibričiću, ki je šestim zadetkom prispeval še šest asistenc, še Arnela Jakupovića, ki ima na svojem računu zadetek več, ter Daria Kolobarića, ki je z dvanajstimi zadetki v borbi za kralja strelcev letošnje sezone, saj od vodilnega dvojca zaostaja samo za gol.

Rdeče-beli, ki so v spomladanskem delu prvenstva zbrali le dve točki manj od tokratnih gostiteljev, v zadnjem obdobju blestijo, po zanesljivi zmagi med tednom doma proti Bravu pa so se na prvenstveni lestvici povzpeli na sedmo mesto. A zaradi izjemne izenačenosti vseh ekip od 5. do 9. mesta na prvenstveni lestvici, tudi v zadnjo tekmo letošnje sezone ne morajo iti povsem sproščeno. Med tednom so na zelenici kidričevskega športnega parka blesteli tako rekoč vsi, ki so nastopili, a zmaga je pred sklepnim dejanjem sezone imela nekoliko grenkega priokusa, saj v Domžalah zaradi rumenih kartonov ne bosta smela nastopiti Roko Prša, eden izmed strelcev, ter Nik Marinšek. Veseli predvsem strelska forma v zadnjem obdobju, saj so rdeče-beli na zadnjih petih tekmah dosegli kar deset zadetkov, kar pomeni, da so v povprečju zabijali po dvakrat na tekmo, med strelce pa se je vpisalo kar sedem različnih strelcev.  

V zadnji medsebojni obračun letošnje sezone kot favoriti vstopajo gostitelji, ki so v dosedanjih treh medsebojnih obračunih dvakrat slavili, ene zmage so se veselili varovanci Oskarja Drobneta. Uvodni obračun letošnje sezone, v lanskem novembru se je končal z zmago gostov, kljub temu, da so povedli rdeče-beli, vodilni zadetek je dosegel David Flakus Bosilj, preobrat pa sta zrežirala Dario Kolobarić in Slobodan Vuk. Tudi decembrski medsebojni obračun je pripadel Domžalčanom, ti so povedli že takoj v začetku srečanja, ko je zadel Dario Kolobarić, rezultat je po nekaj minutah izenačil Nemanja Jakšić, a je zmago Domžalčanom v drugem delu priigral Sven Šoštarič Karič. Zadnji medsebojni obračun je pripadel rdeče-belim, edini zadetek na srečanju je padel že v 17. minuti, ko je po asistenci Harisa Kadrića zmagovalca odločil Nemanja Jakšić. 

Glavni strateg rdeče-belih pred srečanjem v Domžalah želi, da se njegovi varovanci še enkrat več povem osredotočijo na tekmo in še enkrat več pokažejo karakter s katerim so nastopali v spomladanskem delu sezone: »Matematika je sila preprosta, potrebujemo samo točko. A če bomo razmišljali o točki, potem to ne bo v redu, razmišljati moramo o vseh treh. Noben rezultat v zadnjem krogu nam ni šel na roko, a smo odvisni od sami sebe, kar je najvažnejše. Ponoviti moramo predstave iz zadnjih krogov, sem optimističen, fantje so do sedaj pokazali karakter, tako ga bodo tudi v Domžalah. Prepričan sem, da lahko osvojimo tri točke, če drugega ne, vsaj to prepotrebno točko, da se izognemo dodatnim kvalifikacijam.

Dvoboj 36. kroga Prve Lige Telekom Slovenije med rdeče-belimi in rumeno družino se bo pričel ob 16.00 uri, kljub sprostitvi nekaterih ukrepov, pa bo tekma v domžalskem športnem parku zaprta za javnost. V živo si bo tekmo mogoče ogledati le na drugem programu PlanetTV, za vse ljubitelje rdeče-belih pa bomo tekmo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.