Rdeče-beli so v Domžalah s tremi zadetki prišli do še trinajste prvenstvene zmage v Prvi Ligi Telekom Slovenije. Za tri točke in za drugo zaporedno zmago nad Domžalami so poskrbeli Tilen Pečnik, Nemanja Jakšić in Mihael Klepač.

Športni park Domžale; gledalcev: 400

Sodniki: Skomina, Vidali, Habibović

Strelci: 0:1 Pečnik 33`, 0:2 Jakšić 52`, 0:3 Klepač 73`, 1:3 Husmani 93`

Domžale: Mulalić, Žinič, Vuklišević, Kim (64` Sikimić), Lazarević (64` Podlogar), Ibričić, Sikošek, Vuyadinovich, Jakupović (79` Mavretič), Vuk, Husmani

Aluminij: Kovačić, Pantalon, Petek, Ploj, T. Pečnik (80` Vrdoljak), Jakšić, Šaka, Leko (91` Marinšek), Klepač, Vrbanec (89` Čermak), Živković

Rumeni kartoni: Ploj, Klepač, Vrbanec

Rdeči kartoni: Klepač – 75`

Srečanje v domžalskem športnem parku med Domžalčani in rdeče-belimi se je pričelo zelo mirno. V uvodnih desetih minutah si nobena izmed ekip ni priigrala zrele priložnosti.

Prvo priložnost na srečanju smo videli v 17. minuti, ko se je po globinski podaji Slobodan Vuk sam znašel pred Matijo Kovačićem, a je bil slednji ob pomoči Renata Pantalon pravočasno pri žogi. Že v naslednji minuti so Domžalčani bili povsem blizu vodstva, Zeni Husmani je zaposlil Arnela Jakupovića slednji se je odločil za strel nekoliko iz leve strani že premagal Matijo Kovačića, a je vodstvo gostiteljem preprečila vratnica.

V 21. minut smo videli prvo zrelo priložnost rdeče-belih, Aljaž Ploj je iz svoje polovice povlekel žogo na polovico gostov, z globinsko žogo zaposlil Tilna Pečnika, ki se je odločil za preigravanje, preigral branilca gostiteljev, ter se odločil za diagonalni strel, žoga pa je končala tik ob levi vratnici.

V 28. minuti so rdeče-beli ponovno zagrozili, Luka Petek se je odločil za dolgo diagonalno podajo proti Mihaelu Klepaču, ki je žogo sprejel na robu kazenskega prostora, ter se odločil za predložek proti kapetanu Maticu Vrbancu, ki je poskušal premagati Ajdina Mulalića premagati s strelom z glavo, a je žoga zletela preko domžalskih vrat.

Le štiri minute zatem so rdeče-beli visoko pritisnili na domžalsko obrambo, Ante Živković je izbil žogo Senijadu Ibričiću, do nje je na robu kazenskega prostora prišel Tilen Pečnik, ki se je odločil za strel po tleh, ter premagal Ajdina Mulalića za vodstvo rdeče-belih z 0.1

Dobrih šest minut pred iztekom prvega polčasa bi lahko rdeče-beli povišali vodstvo, hiter protinapad je začel Tilen Pečnik, ki je žogo sprejel na polovici igrišča jo povlekel pred kazenski prostor, kjer se je odločil za podajo proti Anteju Živkoviću, slednji pa žal ni uspel preigrati domžalskega obrambnega igralca, tako da iz obetavnega protinapada ni bilo nič.

V končnici prvega polčasa so rdeče-beli zadržali minimalno prednost, v nadaljevanje pa vstopili povsem svojih željah. Kljub temu, da so Domžalčani uvodoma skušali pritisniti na obrambo rdeče-belih so v šesti minuti nadaljevanja povedli varovanci Slobodana Gruborja. Kapetan rdeče-belih Matic Vrbanec je poslal predložek v kazenski prostor Domžalčanov, visoko žogo je na drugo vratnico nenamerno podaljšal Slobodan Vuk, kjer je bil Nemanja Jakšić, ki je z glavo povišal vodstvo rdeče- belih.

Po vodstvu z dvema zadetkoma, so tudi rdeče- bele zaigrali še bolj prepričljivo, dobrih deset minut po zadetku je do strela iz roba kazenskega prostora prišel Mihael Klepač, a je Ajdina Mulalić strel brez večjih težav ubranil. A je Mihael Klepač le nekaj minut potrdil zmago rdeče-belih, tekla je 73. minuta igra, ko se je sam znašel pred vratarjem Domžalčanov, ki mu je prvi strel ubranil, pri drugem pa je bil povsem nemočen.

Le dve minuti zatem je sledila izključitev Mihaela Klepača, zaradi prekrška nad Senijadom Ibričićem, glavni sodnik srečanja Damir Skomina, pa mu je ob tem pokazal še drugo rumeno kazen in predčasno pot v slačilnico. Kljub igralcu manj, pa so rdeče-beli vse do konca zadržali prednost treh zadetkov, tik ob koncu je sicer končni rezultat z izjemnim strelom postavil Zeni Husmani.

Po srečanju je trener rdeče-belih Slobodan Grubor poudaril, da je bila pot do zmage tlakovana s fenomenalno taktično igro v obrambi: »Najprej moram čestitat fantom za osvojene tri točke. Videla se je manjša nervoza, krč v prvem polčasu tako pri nas kot pri njih. Želeli smo ostati mirni, da poskušamo igrati nogomet, da poskušamo izkoristiti slabosti Domžal. V prvem polčasu smo imeli malo sreče, medtem pa ko smo dali prvi gol, da je prišla neka nova energija, fantje so dobro odreagirali, taktično odigrali fenomenalno v fazi obrambe. Moramo biti zelo zadovoljni s to zmago in temi tremi točkami.«  

Naslednja preizkušnja rdeče-bele čaka prihodnjo soboto, ko bodo v kidričevskem športnem parku gostili Mura.