Rdeče-beli se tudi iz zahtevnega gostovanja pri dekanskem Jadranu vračajo z novimi tremi točkami. Za sedemnajsto prvenstveno zmago sta poskrbela Marko Brest, ki je zadel v končnici prvega polčasa in Jakov Katuša, ki se je med strelce vpisal dobrih petnajst minut pred iztekom tekme. Varovanci Roberta Pevnika so se vsaj do nedelje, ko Rogaško čaka gostovanje pri Roltek Dobu zavihteli na prvo mesto prvenstvene lestvice.

Športni park Dekani; gledalcev: 70

Sodniki: Bubek Alen, Jug Tadej, Krapež Andraž. Delegat: Komel Bogdan.

Strelca: 0:1 Brest 41`, 0:2 Katuša 77`

Jadran Dekani: Gabrić, Kremenović, Bilić (53` Zonta), Panić, Šehić, Owusu (46` Meštrić), Rudonja (46` Stepančič), Ljutić, Cukjati (73` Demiri), Jurman, Galina (46` Stanojević). Trener: Alen Ščulac.

Aluminij: Banić, Martić, Skiba, Marinšek (82` Baskera), Šturm (67` Katuša), Jagić, Gorenak (67` Frešer), Jovan, Schaubach, Brest (78` Munić), Koblar. Trener: Robert Pevnik.

Rumeni kartoni: Jurman; Martić, Marinšek

Rdeče-beli so dobro vstopili v srečanje in prvič zapretili že v 3. minuti srečanja, Nik Marinšek je nekoliko iz desne iz dobrih tridesetih metrov izvajal prosti strel, najvišji v skoku je bil Luka Koblar, ki je z glavo žogo podal do Roka Schaubacha, ta mu je žogo zavrnil, centralni branilec rdeče-belih, je poskušal s strelom iz roba kazenskega prostora, a je žoga zletela preko domačega gola. Drugič na srečanju so rdeče-beli zapretili v 15. minuti, ko je po desni strani prodrl Danijel Šturm, in žogo poslal v kazenski prostor, na dobrih desetih metrih je do strela prišel Marko Brest, a je ob branilcu domačih žogo slabše zadel, tako da domači vratar ni imel prezahtevnega dela.

Le tri minute zatem so prvič zapretili tudi gostitelji, do strela v kazenskem prostoru nekoliko iz desne je prišel Tai Matea Panić, a se je z izjemno obrambo izkazal Tibor Banić, ki je žogo izbil, pred Akomeahom Stephenom Owusum pa jo je izbil Tin Martić. V 20. minuti so bili gostitelji povsem blizu vodstva, a je le tega po strelu Stephena Owusuja iz dobrih petindvajsetih metrov preprečila desna vratnica.

V 22. minuti sta hiter protinapad po levi strani izpeljala Marko Brest in Gašper Jovan, slednji je prodrl v kazenski prostor in zavrnil žogo na deset metrov ravno Marko Brestu, a je njegov strel končal ob levi vratnici. Le dve minuti zatem je Danijel Šturm zaposlil Daniela Skibo, slednji je preigral domačega kapetan Roka Ljutića in iz obrata iz dobrih dvanajstih metrov poskušal s strelom po tleh presenetiti še domačega vratarja, ki je žogo izbil. V 40. minuti so bili ponovno blizu vodilnega zadetka rdeče-beli, Tin Martić je iz desne strani poslal oster predložek v osrčje kazenskega prostora, do strela je prišel Marko Brest, a je domači kapetan Marko Ljutić, strel napadalnega vezista rdeče-belih blokiral. Le minuti zatem je Marko Brest prejel žogo na dobrih štiridesetih metrih od gola domačih, in po preigravanju se je na robu kazenskega prostora odločil za strel po tleh v bližnji vratarjev kot, ter z natančnim strelom poskrbel za vodstvo rdeče-belih.

V drugem delu so prvi zapretili rdeče-beli, v 63. minuti je domačega vratarja Darka Gabrića iz prostega strela poskušal premagati Nik Marinšek, a je bil po poskusu kapetana rdeče-belih na mestu domači vratar. V 77. minuti so rdeče-beli povišali vodstvo, na desni strani na višini kazenskega prostora je Jakov Katuša skušal zaposliti Daniela Skibo, a je žoga ob bližnji vratnici presenetila domačega vratarja Darka Gabrića, ter prešla golovo črto za občutnejše vodstvo rdeče-belih. V 84. minuti je po podaji Gašperja Jovana s strelom iz dobrih desetih metrov poskušal Žan Baskera, a je njegov poskus končal ob levi vratnici, kar je bila tudi zadnja priložnost na srečanju, kjer so rdeče-beli vknjižili še sedemnajsto prvenstveno zmago.

Varovance Roberta Pevnika v prihodnjem tednu čaka dvojni spored, najprej jih čaka polfinalni pokalni obračun v Stožicah. Srečanje polfinala Pokala Pivovarne Union bo na sporedu v sredo 26. aprila ob 17.30 uri. Že v Soboto 29. aprila ob 17.00 pa jih čaka nov prvenstveni obračun, ko bodo v kidričevskem športnem parku gostili Roltek Dob.