Rdeče-beli bodo že jutri popoldan ob 17.30 na Areni Z`dežele odigrali novo prvenstveno tekmo, ko jih v okviru 23. kroga čaka prvo gostovanje v spomladanskem delu proti ekipi Celja. Na srečanju med ekipama, ki ju na lestvici ločijo zgolj tri točke, bo pravico delil Dejan Balažic.

Obe ekipi sta pred medsebojnim srečanjem doživeli dva spomladanska poraza. Rdeče-beli so bili dvakrat neuspešni doma, najprej proti Radomljam, nazadnje še v soboto proti Muri, ko je srečanje po posredovanju VARa odločila najstrožja kazen. Celjani so najprej poraz doživeli doma proti Kopru, v sobotnem opoldnevu pa so morali priznati premoč nogometašem Brava.

Celjani pred srečanjem proti rdeče-belim veljajo za favorite. Med zimskim premorom so v knežjem mestu na trenerski stolček zvabili Simona Rožmana, ki je v Celje pripeljal številne znane nogometne obraze. Ob kapetanu grofov Ivanu Božiću, ki je s petimi zadetki tudi prvi strelec ekipe, so se Celjani v zimskem prestopnem roku dodobra okrepili z izjemnimi posamezniki, kot so Tomislav Tomić, Lovro Bizjak, Duje Čop, Ibrahim Kargbo Jr., Damjan Vuklišević, Vasilije Janjičić, Grigory Morozov in Miroslav Iličić.

Rdeče-beli so po predstavi, za pozabo proti Radomljam, preteklo soboto strnili vrste, ter pokazali bistveno boljšo igro a na koncu, kljub vsemu po dosojeni najstrožji kazni priznali premoč Mure. Glavni strateg rdeče-belih je bil kljub porazu proti Muri pozitiven in je poudaril, da z optimizmom zre v petkovo srečanje proti Celju: »Biti moramo vztrajni in zadovoljni s tem, kar smo prikazali proti Muri. V naslednje tekme moramo iti z dvignjeno glavo, ponovno pa moramo priti do naše prepoznavne borbenosti in požrtvovalnosti. Le s pravim pristopom se lahko nadejamo pozitivnega rezultata v petek.«

Glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne je v sobotnem popoldnevu prvič od začetka dal priložnost za dokazovanje levemu bočnemu igralcu Mariu Musi, napadalcu Dinu Špeharju in napadalnemu vezistu Tomislavu Turčinu. Proti Muri pa je priložnost za dokazovanje dobil še zadnji rdeče-beli novinec Martin Šroler, ki je v igro vstopil v drugem polčasu. Po prestani kazni je tekmo proti črno-belim pričel tudi Nik Marinšek, ki je med tednom podaljšal zvestobo rdeče-belim. Pred srečanjem v knežjem mestu vezist rdeče-belih poudarja, da z soigralci odhaja v Celje le z mislijo na tri točke: »Prvo tekmo smo pozabili, v petek bomo morali poskusiti ponoviti predstavo iz sobotne tekme z Muro. Nujno bo seveda določene zadeve še nadgraditi, predvsem pa moramo zadeti. Zavedamo se kakšna tekma nas čaka v Celju, trenutno nismo preveč oddaljeni eden od drugega na lestvici, kar daje srečanju dodatno težo. Vzdušje v ekipi je kljub dvema porazoma dobro, vsi se zavedam v kakšnem položaju smo trenutno in celotna slačilnica je mnenja, da se moramo čim prej izvleči iz tega položaja v katerem smo se znašli. Ko bomo v Celju stopili na zelenico, je nujno, da damo vsi vse od sebe, da se na terenu stepemo za izjemno pomembne tri točke.«

Prvi obračun letošnje sezone se je v Celju končal z delitvijo točk, srečanje na Areni Z`dežele se je končalo brez zadetkov. Zadnji medsebojni obračun pa je v Kidričevem pripadel Celjanom, edini strelec v oktobrskem srečanju je bil Ivan Božić.

Srečanje na Areni Z`dežele se bo pričelo ob 17.30, zaradi sprostitve ukrepov, pa več ni omejitev števila gledalcev. V kolikor se privrženci rdeče-belih ne boste odpravili v knežje mesto, si srečanje lahko ogledate v živo v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba, prav tako pa ga bomo v živo spremljali na klubskih družbenih omrežjih.