Rdeče-beli so v 5. krogu Prve Lige Telemach sinoči remizirali v knežjem mestu proti nogometašem Celja. V dvoboju med rumeno-modrimi in rdeče-belimi se mreži nista zatresli, za varovance Oskarja Drobneta pa je to že četrti letošnji nedoločen rezultat.

Arena Z`dežele; gledalcev: 500

Sodniki: Balažič Dejan, Pospeh Tomislav, Mikača Goran, Mertik Bojan. Delegat: Kacijan Danilo

Celje 0 : 0 Aluminij

Strelci: /

Celje: Raduha, Flis, Božić (70` Begić), Vrbanec (70` Šporn), Brecl, Jakobsen (61` Sokler), Zaletel, Mayeuski, Medved (61` Žižek), Svetlin, Kadušić. Trener: Agron Šalja.

Aluminij: Janžekovič, Pečnik G. (79` Pušaver), Marinšek (79` Prša), Kadrić (86` Kidrič), Bizjak (63` Pečnik T.), Petek, Bolha, Brest (63` Flakus Bosilj), Nkama, Krefl, Azemović. Trener: Oskar Drobne.

Rumeni kartoni: Jakobsen, Mayeuski; Bizjak, Krefl, Bolha

Tudi pred tekmo s Celjem je glavni strateg rdeče-belih posegel po petih spremembah v začetni enajsterici. Po prestani kazni je ponovno prednost pred Tinom Martićem dobil Klemen Bolha, na bočnih položajih sta namesto Aljaža Ploja in Roberta Pušaverja, tokrat pričela Aljaž Krefl in Gašper Pečnik. Na sredini igrišča je tokrat prednost pred Rokom Pršo dobil Johan Nkama, namesto Tilna Pečnika, je tokrat sploh prvič v rdeče-belem v začetni enajsterici pričel Marko Brest.

Srečanje na Areni Z`dežele so boljše otvorili gostitelji, ki so prvič zapretili v začetku šeste minute, ko je Tamar Svetlin iz desne strani poslal uporaben predložek v kazenski prostor, kjer je bil ob Aljažu Kreflu višji Žan Medved, a je njegov strel zletel dober meter mimo leve vratnice. Dobrih osem minut zatem so ponovno poskušali gostitelji, ko je do strela iz roba kazenskega prostora po samostojnem prodoru pršel Jakobsen, a kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič ni imel večjih težav pri posredovanju.

V 22. minuti srečanja so še tretji strel proti golu rdeče-belih sprožili grofje, ko je iz prostega strela na dobrih dvajsetih metrih poskušal Ivan Božić, a tudi tokrat ni imel težav kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič.

Ob koncu polčasa so nevarno akcijo izpeljali rdeče-beli, a je celjska obramba ravno toliko ovirala Harisa Kadrića, da mu je žogo še pred strelom izbila.

Tudi v nadaljevanju sta obe ekipi igrali predvsem med obema kazenskima prostoroma, prvo zrelo priložnost pa so si tudi tokrat priigrali gostitelji, tekla je 69. minuta, ko je po podaji iz kota poskušal Žan Flis, a je njegov poskus iz dobrih petih metrov ustavil Luka Janžekovič. Dobrih petnajst minut pred iztekom rednega dela je iz prostega strela poskušal Tjaš Begić, a je njegov strel zletel preko gola.

V 87. minuti je David Flakus Bosilj na polovici Celjanov prestregel žogo, ob preigravanju celjske obrambe se je odločil za strel iz roba kazenskega prostora, vratar gostiteljev Florijan Raduha je žogo izbil, pri odbiti žogi je bil najhitrejši Tilen Pečnik, a je žogo iz zelo težkega položaja poslal nekaj centimetrov mimo leve vratnice celjskih vrat.

Le nekaj trenutkov zatem so rdeče-beli poskušali po hitri podaji Luke Janžekoviča na nasprotno polovico, ko se je v priložnosti znašel ponovno David Flakus Bosilj, a iz težkega položaja streljal preko vrat Florjana Raduhe.

Po srečanju je glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne poudaril, da je kljub točki, zadovoljen s predstavo svojih varovancev: »Glede na to, da potrebujemo zmago, smo lahko danes razočarani in nezadovoljni, ker smo le imeli izrazite priložnosti, ki so bile na naši strani. V prvem polčasu smo malo nerodno stali, preveč spuščali sredino in imeli probleme. V drugem polčasu smo to zelo dobro zaprli in prihajali do teh priložnosti. Morali bi zadeti iz ene izmed priložnosti. Dejstvo je, da bode v oči naša neučinkovitost. Enostavno ne steče, ko bo do steklo, se bomo hitro veselili treh točk, do takrat pa moramo biti na drugi strani kompaktni, čvrsti in garati za vsako osvojeno točko. Fantom, danes čestitke za borbeno predstavo.«

Rdeče-bele čaka nova prvenstvena preizkušnja že prihodnji petek, 20. avgusta, ko bodo v kidričevskem športnem parku ob 20.15 gostili ekipo Domžal.