Varovanci Simona Vidoviča so v uvodnem krogu EON Nextgen lige, doma remizirali z ljubljansko Olimpijo, a točka ima nekaj kislega priokusa, saj so rdeče-beli z dvema zadetkoma Maja Škofleka vodili, ob koncu pa so zeleno-beli po dveh protinapadih rezultat v končnici dvoboja izenačili.

Športni park NK Aluminij, gledalcev: 150

Sodniki: Jezeršek Tomaž, Močivnik Joži, Kunc Anej. Delegat: Skok Aleš.

Strelci: 1:0 Škoflek 42`-11m, 2:0 Škoflek 57`, 2:1 Matanovič 70`, 2:2 Kojić 85`

Aluminij: Petek, Schaubach (86` Hamler), Popović, Simonič, Repina (60` Vuković), Škoflek, Čeh (83` Leljak), Škerget, Brumec, Žerjav, Rahle. Trener: Simon Vidovič.

Olimpija: Kumar, Dvorašak, Pirečnik (76` Bohinc), Uršič, Balon (64` Matanović), Jelen, Porić (64` Čaušević Ferhatović), Kojić, Kovačević (46` Kobal), Mihelič, Imeraj (60` Ivanjko Vidmar). Trener: Boštjan Miklič.

Rumeni kartoni: Repina; Ivanjko Vidmar

Rdeč karton: Dvoršak 55` – Olimpija  

Prvi polčas je na obeh straneh prinesel kar nekaj zanimivih situacij na obeh straneh. Na zadetek je približno sto petdeset gledalcev čakalo vse do 42. minute, ko so gostje v kazenskem prostoru napačno ovirali napad rdeče-belih. K izvedbi kazenskega udarca je pristopil Maj Škoflek, ki je z zanesljivo izvedbo premagal gostujočega vratarja Soma Kumarja za vodstvo ob polčasu.

V nadaljevanje so podjetneje vstopili rdeče-beli, in po hitrem protinapadu v 55. minuti, Mateju Dvoršaku ni preostalo drugega kot da je vklopil ročno zavoro ob prodoru Lea Čeha, glavni sodnik srečanja je branilcu zeleno-belih pokazal predčasno pot v slačilnico in dosodil prosti strel na približno dvajsetih metrih od vrat gostov. K izvedbi je ponovno pristopil Maj Škoflek, ki je z izjemno odmerjenim strelom še drugič na srečanju zadel v polno za občutnejšo prednost rdeče-belih.

Varovanci Simona Vidoviča so po drugem zadetku nadzorovali potek srečanja na zelenici kidričevskega športnega parka, a v 70. minuti je ožji obrambi rdeče-belih pobegnil Tim Matanović, in premagal povsem nemočnega Jana Petka. Zadetek je dal nekaj upanja zeleno-belim, slednji so iz še enega hitrega protinapada v 85. minuti še enkrat pobegnili obrambi rdeče-belih, pod končni rezultat se je podpisal Dino Kojić.

V naslednjem krogu rdeče-bele čaka prvo gostovanje letošnje sezone, v soboto 5. avgusta ob 17.30 uri, se bodo na Rogozi pomerili z Mariborom.