Rdeče-beli so v uvodni tekmi nadaljevanja Prve Lige Telemach v kidričevskem športnem parku doživeli boleč, visok poraz proti Radomljam, s kar 0:4.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 150

Sodniki: Antič Mihael, Vukan Robert, Vidali Manuel, Vinčič Slavko. VAR: Šmajc David, Gabrovec David. Delegat: Režonja Slavko.

Strelci: 0:1 Mrkonjić 34`, 0:2 Ćalušić, 0:3 Mrkonjić 53`, 0:4 Kregar 63`

Aluminij: Janžekovič, Pečnik (78` Benotič), Fogec, Plantak (45` Martić), Bizjak (64` Brest), Prša (70` Špehar), Petek (70` Shaubach), Matjašič, Bolha, Branšteter, Nkama. Trener: Oskar Drobne.

Radomlje: Velić, Primc, Zabukovnik, Kregar (68` Pogačar), Šarić (81` Prohouly), Mužek (81` Zulić), Mišić (72` Blaić), Ćalušić (72` Nuhanović), Guček, Guzina, Mrkonjić. Trener: Nermin Bašić.

Rumeni kartoni: Prša, Martić.

Rdeče-beli so v tekmo proti direktnemu tekmecu na prvenstveni vstopili solidno in v 3. minuti zapretili, ko je prvi strel na tekmi proti vratom sprožil Jure Matjašič, a je njegov strel zletel mimo vrat. Zatem so pobudo prevzeli gostje in prvič ogrozili vrata Luke Janžekoviča Tomislav Mrkonjić po odbiti žogi iz dobrih dvanajstih metrov poskušal premagati kapetana rdeče-belih, slednji pa je njegov poskus strel izbil v kot.

V 34. minuti so gostje prišli do zasluženega vodstva, ko je na sredini žogo izgubil Roko Prša, do žoge je prišel Mateo Mužek, ki je z globinsko podajo iskal Tomislava Mrkonjića, ki je iz dobrih štirinajstih metrih z močnim in natančnim strelom premagal nemočnega Luko Janžekoviča.

V 41. minuti, bi lahko bilo kaj hitro tudi vodstvo gostov povišano, ko je po hitrem protinapadu, sam proti vratarju Luki Janžekoviču, krenil Ivan Šarić, a je žogo poslal čez vrata. Dve minuti pred iztekom prvega polčasa so gostje kronali terensko premoč, ko je najprej poskušal Oliver Kregar, a je nastreljal Johana Nkamo, žoga se je odbila vse do Ivana Ćalušića, ki je ostal povsem sam na dobrih petih metrih in s strelom po tleh premagal nemočnega Luko Janžekoviča.

V nadaljevanje srečanja je strateg rdeče-belih krenil z menjavo, ko je v slačilnici ostal Karlo Plantak v igro pa je vstopil Tin Martić. Kljub menjavi, pa se razmerje moči v začetku drugega dela ni spremenilo, gostje so v osmi minuti nadaljevanja zadeli še tretjič, ko je kot iz leve strani izvajal Darko Mišić, najbolj iznajdljiv pred vrati pa je bil strelec prvega zadetka Tomislav Mrkonjić, ki je iz bližine še drugič premagal povsem nemočnega kapetana rdeče-belih Luko Janžekoviča.

Le dobrih deset minut zatem je Oliver Kregar zabil zadnji žebelj v krsto rdeče-belih, ko je žogo sprejel na dobrih tridesetih metrih od gola, ter preigral nekaj obrambnih igralcev rdeče-belih, prišel do pozicije za strel iz dobrih osmih metrov, nekoliko iz desne strani in s strelom po tleh zatresel mrežo, za visoko vodstvo gostov po dobri uri igre.

V nadaljevanju je glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne priložnost za igro ponudil tudi dvema produktoma mladinskega pogona, tako je še svoj tretji prvoligaški nastop v svoji karieri vknjižil Rok Shcaubahc, medtem ko je Luka Benotić, vknjižil svoj debitantski nastop v Prvi Ligi Telemach.

Rdeče-bele že v soboto čaka nov prvenstveni obračun, ko bodo v kidričevskem športnem parku ob 17.30 uri gostili ekipo Mure.