Rdeče-beli bodo nadaljevanje Prve Lige Telemach otvorili z domačo tekmo proti Radomljam, srečanje v kidričevskem športnem parku se bo pričelo ob 17.30 uri. Pravico med ekipama, ki imata po jesenskem delu Prve Lige Telemach enak točkovni izplen bo delil Antić Mihael, kateremu bo v pomoč tudi sistem VAR.

Uvodni pomladanski obračun obe ekipi pričakujeta v dodobra spremenjenih zasedbah, glede na jesenski del tekmovanja. Glavni strateg rdeče-belih je pred nadaljevanjem prvenstva v zimskem prestopnem roku dodobra prevetril svojo zasedbo, za mesto v ekipi bo tako kandidiralo kar osem novincev, ki so prišli v »šumo«, v zimskem prestopnem roku. Novinci v rdeče-beli zasedbi so David Nwolkokor, ki za tekmo proti Radomljam zaradi lažje poškodbe ne bo kandidiral za mesto med vratnicama, vratar Lovro Juric, branilca Maj Fogec in Mario Musa, vezista Karlo Plantak in Tomislav Turčin, ter napadalca Luka Branšteter in Dino Špehar. Kidričevo so v zimskem prestopnem roku zapustili Aljaž Krefl, ki se je preselil v ljubljanski Olimpiji, Robert Pušaver, Timotej Dodlek, Tilen Pečnik in Lucas Mario Horvat, ki je končal svojo bogato profesionalno nogometno kariero.

Tudi v Radomljah so svojo zasedbo dodobra spremenili, na klopi je Roka Hanžiča zamenjal Nermin Bašić. Mlinarji pa so med zimskim premorom sklenili sodelovanje s splitskim Hajdukom, ter v Splitu našli okrepitvi v Mariu Čuiću in Ivanu Ćalušiću. Prav tako pa so novi obrazi mlinarjev Darko Mišič, Axel Prohouly in Tomislav Mrkonjić. Rumeno-črni so med zimskimi pripravljalnimi tekmami opozorili nase, ob skalpu graškega Sturma, ki so avstrijskemu Bundesligašu zabili kar štiri zadetke.

Pred uvodno ponedeljkovo preizkušnjo je kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič poudaril, da si želi, da se dobro vzdušje, ki trenutno vlada v slačilnici skupaj s soigralci prenesejo na teren, in da v vsaki tekmi nadaljevanja prvenstva rdeče-beli pokažejo karakter s katerim bi si zagotovili obstanek: »Priprave so potekale, kot vsake druge. Ekipa se je cel čas dopolnjevala, bilo je kar nekaj prihodov in odhodov. Menim, da smo priprave ne glede na vse, dobro oddelali. Čez celotne priprave smo se pripravljali na to, da bomo v začetku čim bolj optimalno pripravljeni, ter da že v prvi tekmi skušamo doma priti do izjemno pomembnih treh točk. Če smo pravi, smo zmožni premagati vsakogar, in tako moramo iti tudi v ponedeljkovo tekmo. Zavedamo se svojih dobrih lastnosti, ekipa je zelo homogena v slačilnici je zelo dobro vzdušje in to dobro vzdušje moramo prenesti na teren, ter začeti nabirati domače točke. Želim si, da ostanemo skromni in da kot ekipa dokažemo, da smo sposobni, ne samo v prvi tekmi, ampak v vsaki tekmi nadaljevanja prvenstva pokazati pravi karakter, kateri bi nas moral krasiti.«

V ponedeljek bo na sporedu sedmi medsebojni obračun med rdeče-belimi in črno-rumenimi, statistika pa je kljub boljšim rezultatom mlinarjev v letošnji sezoni še vedno na strani rdeče-belih, ki bodo v ponedeljek lovili četrto medsebojno zmago, dvakrat se je medsebojno srečanje končalo brez zmagovalca, enkrat so se treh točk veselili Radomljani. Zadnji medsebojni obračun je bil odigran v začetku oktobra, ko se je srečanje v domžalskem športnem parku končalo z rezultatom 2:2, za rdeče-bele sta v polno merila Roko Prša in Armin Đerlek.

Nekaj težav pred uvodno preizkušnjo ima kljub vsemu strateg rdeče-belih Oskar Drobne, ki proti Radomljanom ne bo mogel računati na stebra obrambe Emirja Azemovića in vezista Nika Marinška, ki imata oba izpolnjeno kvoto rumenih kartonov.

Kidričevski športni park bo v ponedeljek svoja vratar odprl ob 16:30 uri. Zaradi trenutnih razmer s korona virusom, je število mest omejeno na 750, ob tem pa morajo vsi gledalci za vstop na stadion upoštevati pogoj PCT.

Srečanje med rdeče-belimi in rumeno-črnimi si bo mogoče ogledati v živo tudi v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba, prav tako pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.