Rdeče-belim, kljub vodstvu po prvem polčasu ni uspelo zadržati minimalne razlike. V tekmi 16. kroga Prve Lige Telekom Slovenije je v kidričevskem športnem parku v drugem delu z dvema zadetkoma Mura poskrbela za preobrat in iz Kidričevega odnesla vse tri točke.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: /

Sodniki: Obrenović Rade, Kordež Grega, Vojska Matej, Perić Dragoslav. Delagat: Rajh Jožef

Strelci: 1:0 Krajnc 20`, 1:1 Bobičanec 51`, 1:2 Cipot 59`

Aluminij: Janžekovič, Azemović, Krefl (83` Maletić), Petek, Jakšić, Klepač, Krajnc, Čermak, Štusej (69` Matjašič), Grajfoner (69` Kim), Prša. Trener: Slobodan Grubor.

Mura: Zalokar, Cipot (81` Žižek), Travner, Bobičanec, Maruško (46` Šturm), Kouter, Kous (72` Marič), Brkić (46` Horvat), Karničnik, Gorenc, Filipović (88` Štrakl). Trener: Ante Šimundža.

Rumeni karton: Krajnc

Strateg rdeče-belih je tudi proti Muri v spremenil začetno enajsterico glede na srečanje proti Kopru. Zaradi poškodbe v kadru ni bilo Maria Lucasa Horvata, namesto njega je srečanje pričel Lovro Grajfoner. V zadnji liniji je prvič odkar nosi dres rdeče-belih začel Aljaž Krefl, ki je zamenjal Aljaža Ploja. V začetno enajsterico se je ponovno vrnil Alen Krajnc, ki je tokrat zamenjal Jureta Matjašiča, namesto Dohyun Kima je tokrat začel Juš Štusej, za katerega je bil to debi v prvenstvu v dresu rdeče-belih. V konici napada pa je tokrat mesto pred Davidom Flakusom Bosiljem dobil Mihael Klepač.

Kidričevski športni park je bil tokrat zavit v meglen večer, zelenica za igranje pa je bila zaradi sneženja pred dnevi kljub vsem naporom pripravljena za prvoligaški nogomet. V srečanje sta obe ekipi vstopili dokaj previdno in v začetni fazi si nobena izmed ekip ni priigrala omembe vredne priložnosti.

Je pa za trenutek veselja ob kidričevski zelenici v 20. minuti srečanja poskrbel Alen Krajnc, povratnik v začetno enajsterico. Marcel Čermak je začel akcijo na kakšnih petintridesetih metrih od vrat Mure, ko je lepo podal do Alena Krajnca, ta je na kratko odložil žogo do Juša Štuseja, ki mu je z dvojno podajo omogočil prodor v kazenski prostor, kjer se je Alen Krajnc iz kakšnih desetih metrov nekoliko iz leve strani odločil za diagonalnim strel po tleh in z natančnim strelom premagal Marka Zalokarja za vodstvo rdeče-belih.

Dobrih trinajst minut zatem so bili povsem blizu povišanja vodstva ponovno rdeče-beli, najprej je iz dobrih dvanajstih metrov poskušal Mihael Klepač, Marko Zalokar je njegov poskus odbil, a le do Alena Krajnca, ki je že premagal vratarja gostov, a je na golovi črti zadetek preprečil Matic Maruško, ki je žogo izbil. Le dve minuti zatem so ponovno zapretili varovanci Slobodana Gruborja ko je iz roba kazenskega prostora poskušal Marcel Čermak, a je njegov poskus zletel mimo vrat.

Ob koncu prvega dela so pritisnili tudi gostje iz Murske Sobote, ko so si priigrali dva strela iz kota, a kaj več od tega niso uspeli. Na odmor so z minimalno prednostjo odšli rdeče-beli.

V nadaljevanje srečanja pa so odločneje vstopili gostje, že v tretji minuti je drugega dela je prvič resneje posredoval kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič. Le tri minute zatem pa je varovancem Anteja Šimudnže uspelo rezultat izenačiti. Na dvajsetih metrih od vrat Luke Janžekoviča je nespretno žogo izgubil Lovro Grajfoner, kar je izkoristil Žiga Kous, ki je žogo poslal do Luke Bobičanca, ta pa se je iz roba kazenskega prostora odločil za strel in z močnim strelom po tleh premagal Luko Janžekoviča.

Osem minut po izenačujočem zadetku so gostje uspeli rezultat obrniti v svojo korist. Andrija Filipović je iz leve strani podal v osrčje kazenskega prostora, kjer se je odlično znašel Kai Cipot in z diagonalnim strelom premagal nemočnega kapetana rdeče-belih za vodstvo gostov.

Po zaostanku so se prebudili tudi rdeče-beli, prvo priložnost v nadaljevanju so si priigrali v 68. minuti so bili povsem blizu izenačujočemu zadetku rdeče-beli, priložnost za strel iz roba kazenskega prostora si je priigral Mihael Klepač, že premagal gostujočega vratarja Marka Zalokarja, a mu je prvi letošnji zadetek v prvenstvu preprečila prečka. Le dve minuti zatem je po podaji Dohyun Kima poskušal Alen Krajnc iz kakšnih osmih metrov, a je njegov strel zletel preko gola. V 72. minuti je ponovno poskušal Alen Krajnc, njegov strel je roba kazenskega prostora pa je v zadnjem trenutku izbil vratar gostov Marko Zalokar. Le dve minuti zatem je ponovno poskušal Mihael Klepač, tokrat je njegov poskus zletel preko vrat gostov. Osem minut pred iztekom rednega dela je po zavrnjeni podaji Mihaela Klepača poskušal Dohyun Kim, a se rezultat ni spremenil.

Naslednji prvenstveni obračun rdeče-bele čaka prihodnjo soboto, ko bodo v kidričevskem športnem parku v zadnjem domačem obračunu letošnjega leta gostili ljubljanski Bravo.