Upravni odbor Nogometnega kluba Aluminij Kidričevo je sklenil, da bo zaščitil svoje igralce in jih ne bo izpostavil tveganjem, ki jih v tako kratkem času po 10-dnevni karanteni prinaša zahtevna tekma z NK Maribor. NK Aluminij za nedeljo 23. avgusta delegirane prvenstvene  tekme ne bo odigral.

V NK Aluminiju smo glede na znane okoliščine 10-dnevne karantene za vse igralce ekipe z zborom začeli v torek 18. avgusta. S strokovnega vidika, ustreznega trenažnega procesa in prehoda na tekmovalni ritem smo ocenili, da bi bilo po samo nekaj skupnih treningih preveč tvegano odigrati prvenstveno tekmo že ta vikend. Ker se je delegiranje za prihajajoči vikend že napovedovalo prejšnji teden, smo na NZS apelirali, da nam tekme 1. kroga ne delegirajo 22. oz. 23. avgusta, saj bomo s ponovnimi pripravami lahko začeli šele po testiranju ekipe na Covid-19, ki je bilo v ponedeljek 17. avgusta.

Naš apel nogometni zvezi žal ni bil uslišan, zato smo se v skladu s pravilnikom NZS obrnili na NK Maribor. Prosili smo za prestavitev delegirane tekme 23. avgusta na drugi termin. Tudi s to prošnjo žal nismo bili uspešni, saj NK Maribor tekme ne želi prestaviti. Na NZS bomo ponovno poslali prošnjo za prestavitev tekme, da našim igralcem omogočimo enakovredno pripravo na tekmo, kot je je bil deležen naš nasprotnik v 1. krogu Prve Lige Telekom Slovenije.

»Glede na zelo kratek čas ponovnih priprav in visoko stopnjo tveganja, ki bi jo nedeljska tekma prinesla v povezavi s poškodbami, ki že sedaj zaznamujejo člansko moštvo, je upravni odbor kluba sklenil, da tekme v nedeljo ne odigramo ter s tem zaščitimo naše fante pred morebitnimi poškodbami zaradi nepripravljenosti,« je odločitev upravnega odbora pojasnil predsednik NK Aluminij Marko Drobnič. V klubu smo si in si bomo, v primeru podobnih prošenj s strani drugih klubov v  izrednih razmerah, prizadevali odreagirati v smislu fair playa na način, kot bi ga v tovrstni izredni situaciji, kjer smo trenutno, sami pričakovali s strani vseh povezanih s to odločitvijo.