Rdeče-belim so v zadnjem domačem nastopu letošnjega prvenstva Prve Lige Telekom Slovenije doma z izjemno predstavo vknjižili novo zmago nad ljubljanskim Bravom. Mrežo gostov iz prestolnice je načel Tonči Mujan, še v prvem polčasu je v polno zadel Roko Prša, piko na i odlični predstavi pa je postavil Nemanja Jakšič.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: /

Sodniki: Jug Matej, Kasapović Aleksander, Jug Tadej, Lackovič Marko. Delegat: Rajh Jožef.

Strelci: 1:0 Mujan 4`, 2:0 Prša 21`, 3:0 Jakšić 59`

Aluminij: Janžekovič, Jakšič, Marinšek, Kadrić (74` Flakus Bosilj), Đerlek (85` Krajnc), Mujan (85` Pečnik T.), Prša, Petek, Bolha (80` Pantalon), Krefl (80` Ploj), Azemović. Trener: Oskar Drobne.

Bravo: Vekić, Trontelj, Brekalo, Španring (65`Ogrinec), Žugelj (71` Kancilija), Kramarič, Drkušić (65` Maher), Kirm (71` Matko), Žinko, Kurtovič, Tučić (65` Maružin). Trener: Dejan Grabič.

Rumeni kartoni: Marinšek, Đerlek, Prša, Petek, Jakšić, Mujan; Drkušić, Kramarič, Kirm, Žinko

Glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne je tudi pred srečanjem z Bravom naredil dve spremembi v začetni enajsterici glede na zadnjo tekmo v soboto proti Muri. Tokrat sta na priložnost iz klopi čakala Tilen Pečnik in David Flakus Bosilj, mesto v začetni enajsterici pa sta tokrat dobila Armin Đerlek in Haris Kadrić.

Rdeče-beli so naravnost sanjsko pričeli obračun predzadnjega prvenstvenega kroga in že v četrti minuti načeli mrežo gostov iz Ljubljane. Tekla je četrta minuta srečanja, ko je iz desne strani žogo iz kota v kazenski prostor podajal Aljaž Krefl, Haris Kadrić je na prvi vratnici žogo podaljšal v osrčje kazenskega prostora, kjer je bil ob Andražu Kirmu spretnejši Tonči Mujan, ki se je odločil za strel iz dobrih šestih metrov in premagal nemočnega vratarja gostov Igorja Vekića za zgodnje vodstvo rdeče-belih.

Le dve minuti zatem bi lahko bili rdeče-beli prednost podvojili, a je strel Roka Prše iz dobrih sedmih metrov zletel mimo desne vratnice.

Po začetnem naletu, so gostje vzpostavili ravnotežje na zelenici in si v 14. minuti pripravili izjemno priložnost, ko se je po globinski podaji sam pred kapetanom rdeče-belih Luko Janžekovičem znašel Martin Kramarič, a je njegov poskus iz roba kazenskega prostora zletel tik ob levi vratnici mimo želenega cilja.

V začetku 21. minute srečanja so rdeče-beli podvojili svoje vodstvo, dolgo podajo Klemna Bolhe iz svoje polovice je pred kazenskim prostorom gostov ukrotil Armin Đerlek, ki se je odločil za preigravanje gostujočega branilca, ga preigral in poslal žogo v kazenski prostor, kjer je žogo s prve z levico ob desni vratnici v gol poslal vezist rdeče-belih Roko Prša in poskrbel za občutnejšo prednost.

Zadnjo priložnost v prvem polčasu so si priigrali rdeče-beli, ko je poskušal strelec drugega zadetka Roko Prša, ki se je odločil za strel izven kazenskega prostora, a je bil tokrat na mestu vratar gostov Igor Vekić.

Po prihodu iz slačilnic je dež še dodatno motiviral rdeče-bele, ti so si takoj  po prihodu na igrišče priigrali priložnost za strel,  Aljaž Krefl  je poskušal gostujočega vratarja presenetiti s strelom iz dobrih dvajsetih metrov, a je njegov poskus zletel preko gostujočih vrat.

Po slabi uri igre, pa smo videli najlepšo akcijo na tekmi, akcijo za nogometne sladokusce. Aljaž Krefl je na svoji polovici ob stranski črti odvzel žogo gostom, Roko Prša je prevzel žogo in z njo potegnil proti sredini, kjer je podal do Harisa Kadrića, slednji pa je lepo opazil Aljaža Krefla, ki je na robu kazenskega prostora podal v sredino, kjer je do žoge prišel Nemanja Jakšić, ki si je žogo ob dveh branilcih gostov podaljšal, ter se odločil za strel, ter z natančnim strelom po tleh matiral nemočnega vratarja gostov, za povišanje vodstva rdeče-belih na 3:0.

Rdeče-beli so po zajetnem vodstvu prepustili iniciativo gostom, ti so si v končnici pripravili dve priložnosti, v 87. minuti se je po lepi podaji pred kapetanom rdeče-belih Luko Janžekovičem nekoliko iz leve sam znašel Miha Kancilija, mu je domači kapetan preprečil slavje. V drugi minuti sodnikovega dodatka je za goste poskušal še Rok Maher iz dobrih tridesetih metrov, a tudi tokrat je bil kapetan rdeče-belih na mestu.

Rdeče-beli so tako v zadnjem domačem prvenstvenem nastopu letošnje sezone osvojili še kako pomembne tri točke v boju za obstanek. Zadnje dejanje letošnjega prvenstva čaka varovance Oskarja Drobneta v soboto ob 16.00 uri, ko bodo gostovali pri Domžalah.