Rdeče-beli so proti sežanskemu Taboru še drugič v nekaj dneh vknjižili zmago, tokrat prvenstveno, pred petsto gledalci so Sežanci najprej zatresli svojo mrežo, v nadaljevanju pa sta za tri točke zadela še Ante Živković in Matic Vrbanec.

Športni park Aluminij Kidričevo; gledalcev: 500

Sodniki: Obrenović, Pospeh, Klančnik

Strelci: 1:0 Požarl 21`-ag, 2:0 Živković 32`, Vrbanec 88`

Aluminij: Kovačić, Kontek, Petrovič, Matjašić (87` Pečnik), Vrbanec, Leko (69` Horvat), Ploj, Živković, Jakšić, Martinović, Krajnc (77` Klepač)

CherryBox24 Tabor Sežana: Adam, Ristić, Sever, Sikimić, Babić (40` Krivičić), Azinović, Milošev (26` Rener), Salkić, Požrl, Mihaljević, Stevanović (68` Bongongui)

Rumeni kartoni: Leko; Stevanović, Krivičić

Rdeči karton: Adam 23` – CherryBox24 Tabor Sežana

Rdeče-beli so takoj v začetku srečanja prevzeli terensko pobudo, a prvi so zapretili gostje v 10. minuti, ko je iz leve strani Lazar Milošev podal proti Leonu Severju, a je bila domača obramba na mestu.

Rdeče-beli so povedli iz prve resne priložnosti, ki so si jo ustvarili na srečanju, Dejan Petrovič se je na dobrih petindvajsetih metrih odločil za podajo po tleh do Matica Vrbanca, ta je želel podati do Alena Krajnca a je Jurij Požrl žogo preusmeril za hrbet svojega vratarja Davida Adama.

Le tri minute zatem je sledil tako rekoč že odločajoči trenutek srečanja, Dejan Petrovič je sam krenil proti vratom Kraševcev, na dobrih dvajsetih metrih, ga je nepravilno oviral gostujoči vratar David Adam, glavni sodnik srečanja Rade Obrenović pa je vratarju gostov zaradi prekrška nad Petrovičem pokazal predčasno pot v slačilnico.

V 32. minuti vodstvo rdeče belih, domači kapetan Matic Vrbanec je iz desne strani iz prostega strela imenitno podal v kazenski prostor, kjer je z glavo neubranljivo Ariena Renerja za povišanje vodstva s prvim prvenstvenim zadetkom v rdeče-belem dresu premagal Ante Živković.  

Le štiri minute zatem nova imenitna priložnost rdeče-belih, ko je Ante Živković poskušal iz roba kazenskega prostora, a je žoga zletela tik preko prečke. V 43. minuti se je v priložnosti za povišanje vodstva znašel Aljaž Ploj, kateremu je odlično asistiral Jure Matjašič, a se rezultat več ni spremenil.

V 44. minuti srečanja so bili povsem blizu tretjega zadetka rdeče-beli, ko je Alen Krajnc našel prostega Nikolo Leka, a je veselje najboljšemu strelcu rdeče-belih preprečila prečka.

Tudi v drugi del so boljše vstopili varovanci Slobodana Gruborja, ki so nadzirali potek srečanja, a kljub terenski premoči si izrazite priložnosti niso pripravili vse do 72. minute, ko se je Alen Krajnc sam znašel iz oči v oči pred gostujočim vratarjem Arianom Renerjem a je žogo slabo zadel, tako je ostalo pri prednosti dveh zadetkov. V nadaljevanju si je dve priložnosti ustvaril Dejan Petrovič, prvič je slabo zadel žogo, pri drugem poskusu v 77. minuti pa je vratar gostov s težavo žogo izbil v kot. V 79. minuti so bili ponovno blizu zadetka rdeče-beli, poskušal je Mihael Klepač, ki je v igro vstopil le dve minuti pred tem, a je bil Arian Rener ponovno na mestu.

V končnici srečanja, natančneje v 86. minuti je ponovno poskušal Mihael Klepač, a tudi po drugem poskusu novinca v rdeče-belem dresu se rezultat ni spremenil. Dve minuti zatem pa je dobrih petsto gledalcev le videlo še tretji zadetek v mreži Kraševcev. Mihael Klepač je podal na rob kazenskega prostora do Matica Vrbanca, ki je z odličnim preigravanjem iz igre vrgel tri gostujoče branilce in premagal nemočnega Ariana Renerja za končnih 3:0.

Rdeče-bele čaka nova preizkušnja že v četrtek, ko se odpravljajo v goste h kranjskemu Triglavu, srečanje v gorenjski prestolnici se bo pričelo ob 16.00 uri.