Varovanci Roberta Pevnika so proti ljubljanski Iliriji 1911 vknjižili še dvanajsto prvenstveno zmago in zadržali drugo mesto na prvenstveni lestvici tudi po 17. krogu 2. slovenske nogometne lige. Rdeče-bele je v vodstvo s prvencem povedel Tomislav Jagić, pod drugi zadetek v Ljubljani podpisal poljski napadalec Daniel Skiba, medtem ko je tretji zadetek prispeval Luka Koblar.

Stadion Ilirija; gledalcev: 120

Sodniki: Bubek Alen, Bensa Uroš, Jug Tadej. Delegat: Knafelc Borut.

Strelci: 0:1 Jagić 20`, 1:1 Poplatnik 45`, 1:2 Skiba 54`, 1:3 Koblar 58`, 2:3 Poplatnik 80`

Ilirija 1911: Dermastja, Gorenc Stankovič, Tomiček, Golob (60` Brkić), Piskule (80` Urtelj), Rorič, Poplatnik, Beguš, Škoflek, Kepic (60` Mlakar), Bošnjović (60` Gutić). Trener: Goran Stanković.

Aluminij: Banić, Martić, Crnčec, Skiba, Marinšek (93` Medved), Jagić, Gorenak (83` Schaubach), Jovan (83` Jovan), Katuša (83` Borovnik), Brest (86` Bizjak), Koblar. Trener: Robert Pevnik.

Rumeni kartoni: Beguš, Poplatnik, Mlakar; Jovan, Skiba, Koblar, Katuša, Marinšek

Pred zadnjim gostovanjem v letošnjem letu je glavni strateg rdeče-belih v začetni enajsterici opravil dve zamenjavi, tokrat je srečanje na levem bočnem položaju pričel Gašper Jovan, medtem ko je na klopi pričel Matija Munić, namesto kaznovanega Roka Frešerja je srečanje tokrat pričel Gal Gorenak.

Rdeče-beli so takoj v začetni fazi srečanja prevzeli pobudo na zelenici, prvi strel proti domačim vratom pa je že v 5. minuti srečanja sprožil Jakov Katuša, a je obramba njegov poskus izbila v kot. Slabih deset minut zatem je bilo ponovno vroče pred domačimi vrati, na sredini domače polovice je žogo prestregel Tomislav Jagić, jo podal na kratko do Gala Gorenaka, slednji je na vrhu kazenskega prostora zaposlil Nika Marinška, kapetan rdeče-belih pa je z lepo podajo na levo stran zaposlil Marka Bresta, ki je poskušal iz dobrih dvanajstih metrov nekoliko iz leve z diagonalnim strelom, a je žoga s pomočjo domačega obrambnega igralca končala v kotu. V 18. minuti je po samostojnem prodoru do strela prišel Jakov Katuša, a je njegov poskus iz težkega položaja končal v naročju domačega vratarja Nejca Dermastje.

V 20. minut so rdeče-beli izpeljali fantastično akcijo, ki so jo začeli v obrambni vrsti, Hrvoje Crnčec, je z podajo po tleh na polovici gostov iskal Nika Marinška, ki je igro razširil na desno stran do Jakova Katuše, slednji je preigral dva igralca domačih, ter z izjemno globinsko podajo v osrčje kazenskega prostora zaposlil Tomislava Jagića, ki je iz dobrih sedmih metrov žogo poslal mimo domačega vratarja za vodstvo.

Po vodilnem zadetku so domačini le uspeli vzpostaviti ravnotežje, prvič pa so proti vratom Tiborja Banića sprožili v 34. minuti po prekinitvi, a je poskus domačega igralca končal visoko nad golom.

Le minuto zatem so bili blizu povišanja vodstva rdeče-beli, a je bila podaja Jakova Katuše na drugo vratnico premočna za Marka Bresta.

Končnica prvega polčasa je pripadla domačinom, ti so najprej poskušali v 37. minuti, a je obramba rdeče-belih žogo izbila v kot. V začetku 41. minute je vodstvo rdeče-belih ohranil Tibor Banić, ki je z izjemno reakcijo zaustavil strel domačinov iz dobrih šestih metrov.

Ko je že vse kazalo, da bodo z minimalno prednostjo na odmor odšli rdeče-beli so v začetku sodnikova podaljška rezultat izenačili gostitelji, dolgo podajo Naceta Beguša je slabo ocenil Hrvoje Crnčec, do žoge je na vrhu kazenskega prostora prišel Matej Poplatnik, ki je z natančno odmerjenim strelom premagal povsem nemočnega Tiborja Banića.

V nadaljevanju srečanja so si prvo priložnost pripravili gostitelji, po podaji iz kota in poskusu z glavo domačega igralca je moral posredovati Tibor Banić, ki je poskus domačih ustavil brez večjih težav.

Po uvodni priložnosti domačih so na zelenici ponovno zagospodarili rdeče-beli, ter v deveti minuti nadaljevanja izpeljali ponovno izjemno akcijo, ki jo je na svoji polovici po prestreženi žogi pričel Hrvoje Crnčec, slednji je takoj iskal kapetana Nika Marinška, ki je žogo popeljal na polovico igrišča in z dolgo podajo iskal Daniela Skibo, ki je žogo zadržal ter igro razširil na desno stran proti Jakovu Katuši, slednji se je odločil za prodor proti sredini, kjer mu je z dvojno podajo žogo nazaj podal Nik Marinšek, hrvaški vezist pa je žogo povlekel na levo, kjer jo je sprejel Marko Brest, ki je s podajo za obrambno linijo našel Daniela Skibo, slednji pa je zanesljivo iz dobrih štirih metrov žogo poslal v gol, za svoj peti prvenstveni zadetek.

Zadetek je rdeče-belim dodal novo moč in za tretji zadetek so varovanci Roberta Pevnika potrebovali le štiri minute, iz leve strani je kot izvajal Nik Marinšek, ki je žogo poslal v osrčje kazenskega prostora, tam pa je bil najvišji v skoku Luka Koblar, ki je žogo poslal v mrežo, za občutnejšo vodstvo in svoj prvi zadetek v rdeče-belem dresu.

Le minuto zatem je žogo na dobrih petintridesetih metrih od domačega gola prestregel Nik Marinšek, ki je domačega vratarja poskušal premagati iz roba kazenskega prostora, a je Nejc Dermastja strel kapetana ubranil in preprečil še četrti zadetek v svoji mreži. Le nekaj trenutkov zatem po dvojni podaji z Galom Gorenakom do strela prišel Jakov Katuša, a je žoga na poti proti golu zadela Daniela Skibo.

V 72. minuti se je v po odvzeti žogi v hitrem protinapadu znašel Luka Koblar, a je žogo tik pred strelom izbil domači vratar. Le nekaj trenutkov zatem je v kazenski prostor po desni strani prodiral Jakov Katuša, ki je žogo poslal pred prvo vratnico proti Danielu Skibi, domači vratar pa je z posredovanjem tik pred poljskim napadalcem izbil žogo, do katere je sicer prišel Nik Marinšek, ki ga je domači obrambni igralec sicer odrinil, a je piščalka glavnega sodnika ostala nema. V 75. minuti bi lahko zmago potrdil Marko Brest, ki se je v ugodnem položaju znašel po podaji Nika Marinška, a je strel iz roba kazenskega prostora, zletel mimo leve vratnice.

Dobrih deset minut pred iztekom rednega dela, so domačini odvzeli žogo na svoji polovici in po dolgi podaji se je sam pred Tiborjem Baničem znašel Matej Poplatnik, najučinkovitejši strelec domačih se je odločil za strel iz roba kazenskega prostora, Tibor Banić se je žoge sicer dotaknil, a je bil strel premočan, ter je končal v mreži rdeče-belih, za znižanje vodstva pred samo končnico srečanja.

Zadnjo priložnost so si rdeče-beli ustvarili v 81. minuti, ko je iz leve strani poskušal Marko Brest, a je domači vratar še enkrat več ustavil poskus vezista rdeče-belih.

Končnica srečanja je pripadla domačim, ki so v sodnikovem podaljšku na vsak način želeli priti do točke, a sta oba nevarna poskusa končala mimo cilja, tako je ostalo pri še dvanajsti prvenstveni zmagi rdeče-belih.

Varovance Roberta Pevnika zadnje srečanje v letošnji sezoni čaka prihodnji petek 25. novembra, ko bodo v okviru 18. kroga v kidričevskem športnem parku ob 16.00 uri gostili vodilno Rogaško.