V nedeljo čaka rdeče-bele nova zelo zahtevna preizkušnja, ko se odpravljajo na vročo Fazanerijo k murskosoboški Muri. Srečanje 17. kroga Prve Lige Telekom Slovenije se bo pričelo ob 19.00 uri, pravico pa bo še drugič letos proti črno-belim delil Mitja Žganec.

Rdeče-beli so pretekli vikend z zmago proti Domžalam potolkli urok zmage proti Domžalčanom in šele prvič v medsebojnih obračunih v Prvi Ligi Telekom Slovenije ugnali rumeno družino, po tem ko je blestel Mihael Klepač, ki je dvema zadetkoma dodal še dve asistenci tako za zadetek Anteja Živkovića kot Matica Vrbaneca.

»Zelo težka tekma proti Domžalam je za nami, ampak na koncu smo zasluženo zmagali. Važno pa je predvsem to da smo se vrnili na zmagovalne tirnice po dveh porazih, ter si s tem povrnili prepotrebno samozavest pred novo zahtevno preizkušnjo,« je po prekinitvi serije dveh porazov poudaril vezist rdeče-belih Nikola Leko.

Tokrat čaka rdeče-bele nova zahtevan preizkušnja, saj se odpravljajo na Fazanerijo k Muri, ki je v nizu dveh zmag, pretekli vikend pa so doma pred polnimi tribunami ugnali ljubljansko Olimpijo. Rdeče-beli in črno-beli so točkovno izenačeni z Muro na prvenstveni lestvici, oboji imajo po 31 točk in za vodilnimi zmaji zaostajajo za dve točki.

Rdeče-beli so v letošnji sezoni edini, ki so Muri prizadejali poraz v prvenstvu, v Kidričevem se je srečanje 8. kroga končalo z zmago 2:0, tudi takrat pa je izstopal Nikola Leko, ki bo tudi v nedeljo eden izmed glavnih motorjev na sredini igrišča. Strelec petih prvenstvenih zadetkov v letošnji sezoni pred srečanjem v Murski Soboti poudarja, da so tradicije zato, da se prekinejo, saj so rdeče-beli, oba medsebojna dvoboja v lanski sezoni v Fazaneriji končali sklonjenih glav: »Ponovno nas čaka nova težka preizkušnja proti neugodni in dobri Muri. V Murski Soboti igra Mura izjemno ima bučno podporo iz tribun, verjetno bo tudi v nedeljo tako. Z njimi imamo negativno serijo iz lanske sezono, a tradicije so za to da se prekinejo. Pričakujemo zmago kot v vsaki tekmi in mislim, da nam je ta negativna tradicija lahko samo dodaten motiv, da damo svoj maksimum in naredimo dober rezultat.«

Srečanje na murskosoboški Fazaneriji se bo pričelo ob 19.00 uri. V kolikor se boste odločili podpret rdeče-bele na prekmurski ravnici, si lahko svojo vstopnico zagotovite preko sistema Mojekarte.si ali uro pred pričetkom srečanja na Fazaneriji. V kolikor ne boste mogli rdeče-belih podpirati v živo, si lahko srečanje ogledate v neposrednem prenosu na Planet 2.