Sedma okrepitev zimskega prestopnega roka je štiriindvajsetletni krilni napadalec Tomislav Turčin. Hrvaški krilni napadalec je nazadnje nosil dres hrvaškega prvoligaša NK Hrvatski Dragovoljac, rdeče-beli dres pa bo nosil vse do 31. maja 2023.

Štiriindvajsetletni krilni napadalec je svojo kariero pričel v rodnih Vinkovcih pri tamkajšnji Cibalii od koder ga je pot vodila na Rijeko. Iz Rijeke je kot posojen nogometaš nosil dres hrvaškega Rudeša, Širokega Brijega, Varaždina. Štiriindvajsetletnika je nato pot vodila v hrvaško prestolnico, kjer je najprej igral za drugo ekipo Dinama, nazadnje pa je bil član NK Hrvatski Dragovoljac. Tomislav Turčin je v svoji karieri vpisal tudi pet nastopov za hrvaško reprezentanco do 19 let in en nastop za mlado hrvaško reprezentanco.

Tomislav Turčin je v svojem prvem rdeče-belem intervjuju poudaril, da je vesel, da je prišel v tako urejen klub in, da verjame, da bo z novimi soigralci brez večjih težav dosegel zastavljene klubske cilje: »Že nekaj dni sem v Kidričevem in moram priznati, da gre za urejen klub, vse je v najlepšem redu. Kot nogometaš sem lahko tukaj osredotočen samo na svoje delo, to je na igranje nogometa, za vse ostalo je zares dobro poskrbljeno. Verjamem, da bomo brez večjih težav dosegli zastavljan cilj, to je zagotoviti si obstanek med elito. Nekaj novih soigralcev, pozam že od prej, tako da s prilagajanjem nimam nobenih težav, komaj čakam da se začne zares in da s svojimi igrami pomagam Aluminiju v borbi za čim boljše rezultate.«

Tomislav, dobrodošel v »šumi«!