Napadalec Tin Matić prihaja v Nogometni klub Aluminij, kot posojen nogometaš Celja, petindvajsetletnik bo rdeče-beli dres nosil vse do 30.6.2024.

Petindvajsetletni napadalec s hrvaškim potnim listom se je v Sloveniji pred prihodom v Celje dokazoval na drugoligaških zelenicah, kjer je nase opozoril najprej v dresu Bilja, zatem pa pri kranjskem Triglavu, skupaj pa je v 46 drugoligaških nastopih dosegel 33 zadetkov, ob tem pa dosegel še šest asistenc. Za Celje je v Prvi Ligi Telemach vpisal 21 nastopov, in v 449 minutah na zelenici dosegel 1 zadetek. Svojo kariero je petindvajsetletnik pričel v mladinski šoli zagrebškega Dinama, od koder ga je pot vodila na Poljsko in Slovaško, ter preko hrvaškega Zadra in Hrvatskega Dragovljaca v Slovenijo.

V svojem prvem intervjuju kot član rdeče-belih je Tin Matić poudaril, da je hvaležen za priložnost, da zaigra v rdeče-belem dresu in da so bolj kot njegovi zadetki pomembni dobri rezultati ekipe: »Za sebe vidim veliko priložnost, da v Aluminiju pokažem vse kar znam. Ne glede na to, da prihajam v Aluminij kot posojen nogometaš, sem klubu hvaležen za priložnost, da se dokažem. Zase lahko rečem, da bom na terenu dajal vse od sebe, seveda pa si želim, da ekipa konča sezono čim višje na prvenstveni razpredelnici. Vse mora biti podrejeno ekipi, seveda bom vesel, vsakega zadetka, ampak najbolj pomembno je, da smo na zelenici dobri kot ekipa, ne glede na to kdo bo dosegal zadetke.«

Tin, dobrodošel v »šumi«!