Tretja poletna okrepitev poletnega prestopnega roka rdeče-belih je Tin Martić, ki v Kidričevo prihaja iz Brežic. Nogometni klub Aluminij in petindvajsetletni Zagrebčan sta se dogovorila za dveletno sodelovanje.

Tin Martić je svojo nogometno pot pričel pri NK Samoborju, od koder se je še v mladinskem staležu preselil k Rudešu. Iz hrvaškega Rudeša se je še kot mladinec prvič preselil v slovenijo h Krškemu, od koder ga je pot vodila nazaj na hrvaško v njegov matičen klub NK Samobor, od tam pa nazaj v Slovenijo. Julija 2016 je postal član Brežic od tam je odšel v dolenjsko prestolnico h Krki in ptujski Dravi, zadnji dve sezoni pa je bil član Brežic. V slovenskem drugem razredu je skupaj zbral 105 nastopov, 24 jih je vpisal kot član ptujske Drave, 31 kot član novomeške Krke in 54 kot član Brežic. V Brežicah se je tudi 5 krat vpisal med strelce, ob tem pa je prispeval še 2 asistenci.

Petindvajsetletni branilec je v svojem prvem intervjuju kot član rdeče-belih poudaril, da verjame v uspešno zgodbo Aluminija v prihajajoči sezoni: »Prestop v Prvo Ligo mi je bil zares velika želja in s prestopom  v Aluminij se mi je le ta izpolnila. V svoji karieri sem želel narediti korak naprej, menim, da je prestop v Aluminij prava stvar. Spoznal sem že igralce s katerimi si bom delil slačilnico, atmosfera v ekipi je na zares vrhunski ravni, treningi so odlični in menim, da bom pravi mozaik v uspešni zgodbi. V Kidričevem so me vsi lepo sprejeli. V Kidričevo sem prišel, da dam svoj maksimum, da pomagam ekipi in verjamem v uspešno zgodbo v prihajajoči sezoni. Ob prestopu bi se rad še posebej zahvalil brežiški agenciji in NK Brežicam 1919, mojemu bivšemu klubu, da so mi omogočili ta nadaljnji korak v moji karieri.«

Tin dobrodošel v rdeče-belo družino.