Sedma poletna okrepitev poletnega prestopnega roka je Timotej Dodlek, ki v Kidričevo prihaja kot prost igralec. Izkušeni enaintridesetletni vezni igralec je nazadnje nosil dres Kopra, rdeče-belim pa je obljubil enoletno zvestobo.

Timotej Dodlek je svojo bogato nogometno pot pričel pri Mariboru, od koder je bil v začetku kariere posojen Nafti 1903, Muri in madžarskemu Dunaujvarosu. Iz vzhodne sosede ga je pot vodila k Zavrču, iz Haloz k litovskemu FK Utenisu iz Litve h našim južnim sosedom k Hrvatskemu Dragovaljcu, ter srbski Bački. Zadnji dve sezoni je Timotej Dodlek ponovno preživel na slovenskih zelenicah, najprej pri ravenskem Fužinarju, nazadnje pa je bil član Kopra. Timotej Dodlek je v svoji karieri zbral skupaj 168 prvoligaških nastopov in 13 pokalnih. Največ nastopov je enaintridesetletni vezist vknjižil v dresu petnajstkratnih državnih prvakov iz Maribora, vijoličasti dres je oblekel na 101 uradnem nastopu, ob tem pa je za vijoličaste ob 16 asistencah dosegel tudi 3 zadetke.

Ob podpisu pogodbe z rdeče-belimi je Timotej Dodlek poudaril, da si želi, da bo s svojimi izkušnjami pripomogel k dobrim igram: »Veseli me, da sem se uspel dogovoriti za sodelovanje z Nogometnim klubom Aluminij. Zelo dobro poznam ekipo, ki jo odlično vodi Oskar Drobne. V Kidričevo prihajam kot izkušenejši nogometaš, od mene se pričakuje, da bom s svojimi izkušnjami tako na treningih kot na tekmah pomagal mlajšim, nadarjenim soigralcem na nogometni poti. Skupaj z ekipo moramo strmeti k temu, da presežemo zastavljene cilje. Vzdušje v slačilnici je odlično, na igrišču moramo poskrbeti, da tako ostane čez celotno sezono.«  

Timotej Dodlek dobrodošel!