Tai Kmetec je drugi poletni novinec rdeče-belih v poletnem prestopnem roku. Dvajsetletni krilni napadalec se v Kidričevo, kjer je tudi pričel svojo kariero seli iz ptujske Drave.

Dvajsetletni Tai Kmetec je svojo nogometno pot začel prav v Kidričevem. V članski konkurenci se je krilni napadalec preizkusil že v Prvi Ligi, debitantski nastop za rdeče-bele je vknjižil 26. septembra 2021 proti Bravu. Dvajsetletni napadalec ima nekaj izkušenj tudi že v 2. slovenski nogometni ligi, ko je bil posojen k Slovenski Bistrici, preteklo sezono pa je visokorasli napadalni vezist odigral na Ptuju pri Dravi, kjer je v 3. slovenski nogometni ligi in za modro-plave dosegel 8 zadetkov na 24 tekmah.

Tai je v intervjuju po vrnitvi v »šumo« poudaril, da kot otrok rdeče-beli čuti še dodaten motiv, da pomaga četi Jureta Arsića na poti k za stavljenim ciljem: »Lepo se je bilo vrniti v Kidričevo, na »šumo« me vežejo lepi spomini in verjamem, da bom vrnil zaupanje, ki mi ga je klub ponovno izkazal. Seveda poznam večino novih soigralcev, poznam tudi način dela Jureta Arsića in verjamem, da bom s trdim delom pomagal Aluminiju k zastavljenim ciljem. Seveda si želim, da sezona mine brez poškodb, da bomo imeli dodaten veter v jadra na tribunah ter da na igrišču pokažemo, da sodimo višje. Verjamem, da bomo vsi na igrišču naredili vse, da si ponovno priigramo uvrstitev v Prvo Ligo.«

Tai, dobrodošel ponovno v »šumi«!