Rdeče-beli so po štirih zaporednih tekmah brez poraza v 30. krogu Prve Lige Telekom Slovenije na domačem igrišču priznali premoč sežanskemu Taboru. Gostje so v Kidričevem slavili z 0:2, za zmago gostov pa sta domačega kapetana Luko Janžekoviča premagala Denis Kouao in iz najstrožje kazni Marko Krivičić.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: /

Sodniki: Alen Borošak, Benc Uroš, Perger Primož, Balažič Dejan. Delegat: Močnik Vlado

Strelca: 0:1 Kouao 12`; 0:2 Krivičić 29` – 11m

Aluminij: Janžekovič, Pečnik G., Pečnik T. (46` Pantalon), Kadrić, Đerlek (78`Prša), Mujan (46` Kim), Čermak (46` Marinšek), Petek, Bolha (62` Flakus Bosilj), Krefl, Azemović. Trener: Oskar Drobne

CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Ristić, Grobry (62` Sever), Kouao (81` Stare), Nemanič, Azinović, Krivičić, Stančič (81` Briški), Makoumbou (69` Tolić), Salkić, Aldair (69` Rovas). Trener: Sabit Šljivo

Rumeni kartoni: Marinšek, Prša; Aldair, Sever, Krivičić, Stare

Rdeč karton: Emir Azemović – 28`

V izjemno pomembni tekmo proti Tabor Sežani je glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne krenil s tremi menjavami glede na torkovo srečanje v knežjem mestu. Tokrat so na klopi ostali Roko Prša, David Flakus Bosilj in Renato Pantalon, srečanje pa so od prve minute pričeli Tilen Pečnik, Tonči Mujan in povratnik po prestani kazni štirih rumenih kartonov Klemen Bolha.

V srečanje so boljše vstopili varovanci Oskarja Drobneta, ki so si prvo priložnost na srečanju ustvarili v peti minuti, ko je Marcel Čermak iz polovice igrišča poslal žogo proti Harisu Kadriću, ki je na robu kazenskega prostora poskušal s strelom, a je njegov poskus zgrešil okvir gola.

Dobrih šest minut zatem so gostje iz prvega resnega protinapada, kaznovali neprevidnost v obrambi rdeče-belih, Erik Salkić je na prejel žogo na levo stran in iz roba kazenskega prostora iskal soigralce v kazenskem prostoru, ko je že vse kazalo na to, da bo situacijo razčistil Aljaž Krefel, je slednjemu žoga nesrečno odskočila in se odbila do Denisa Kouoa, ki jo je nekoliko iz desne strani poslal v mrežo za zgodnje vodstvo gostov.

Zgodnje vodstvo gostov, pa ni ustavilo varovancev Oskarja Drobneta, ki so si naslednjo priložnost priigrali v 18. minuti srečanja, ko je iz roba kazenskega prostora skušal Jana Koprivca premagati Tilen Pečnik, a je bil zmagovalec dvoboja sežanski vratar.

V 28. minuti srečanja je sledilo odločujoče dejanje, Marko Krivičić je na desni strani ob stranski črti preigral Marcela Čermaka, ter poslal oster predložek v kazenski prostor rdeče-belih, kjer je Emir Azemović nepravilno oviral Dina Stančiča. Glavni sodnik srečanja Alen Borošak je povsem upravičeno pokazal na najstrožjo kazen, a na začudenje vseh še direkten rdeč karton Emirju Azemoviču, ki je tako moral zapustiti kidričevsko zelenico. K izvedbi najstrožje kazni je pristopil Marko Krivičić, ki je iz bele točke s pomočjo leve vratnice premagal nemočnega kapetan rdeče-belih Luko Janžekoviča.

Že v naslednjem napadu pa nova sporna situacija na drugi strani igrišča, ko je Tilen Pečnik prodrl v kazenski prostor, obramba gostov je strel nekoliko iz desne strani blokirala a se je žoga odbila do Tončija Mujana, katerega je zrušil vratar gostov Jan Koprivec, piščalka glavnega delivca pravice pa je tokrat ostala nema. Sledil je udarec iz kota, katerega je izvedel Amir Đerlek, gostje so žogo izbili, a le do Aljaža Krefla, ki je z ostrim in natančnim predložkom zaposlil Luko Petka, ki je poskušal z glavo iz dobrih desetih metrov, a je znižanje rezultata z izjemnim posredovanjem preprečil Jan Koprivec.

V zaključku prvega polčasa so do dveh priložnosti prišli gostje, najprej je v 38. minuti žogo Gašperju Pečniku pred kazenskim prostorom odvzel Djalo Aldari, a je njegov poskus iz roba kazenskega prostora ustavil Luka Janžekovič. Dve minuti pred koncem prvega polčasa pa je dobrih dvaindvajsetih metrov poskušal Makoumbou, a tudi tokrat Luka Janžekovič ni imel preveč zahtevnega dela.

V nadaljevanje srečanja je glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne ob igralcu manj na igrišču začel s trojno menjavo in željo po spremembi ritma na sredini igrišča. Igro so zapustili Tonči Mujan, Marcel Čermak in Tilen Pečnik namesto njih pa so priložnost od začetka drugega dela dobili Dohyun Kim, Nik Marinšek in Renato Pantalon. Prvo priložnost v nadaljevanju so vpisali rdeče-beli, ko je Armin Đerlek po podaji iz avta žogo podal do Harisa Kadrića, ta mu je s prve žogo vrnil, dvajsetletnemu vezistu rdeče-belih pa je prvi zadetek v kidričevskem dresu preprečil Jan Koprivec.

Sežančani so v nadaljevanju ob igralcu več nadzorovali potek srečanja in si kljub želji rdeče-belih po zadetku pripravili več priložnosti, v 65. minuti je bilo vroče v kazenskem prostoru rdeče-belih po prodoru Aldarija a je Nik Marinšek v zadnjem trenutku posredoval pred Dinom Stančičem. V 74. minuti je po preigravanju ob desni stranski črti s predložkom poskušal strelec uvodnega zadetka Denis Kouao, žoga pa je zadela zunanji del mreže. Dve minuti zatem pa je poskušal še Christos Rovas, a je njegov strel iz dobrih deset metrov pred Luko Janžekovičem blokiral Luka Petek.

Zadnjo priložnost na srečanju so si ustvarili rdeče-beli, ko napake Antonia Azinovića ni izkoristil Roko Prša.

Rdeče-bele čaka naslednja prvenstva preizkušnja prihodnjo nedeljo 2. maja, ko jih čaka gostovanje pri vodilni ekipi prvenstvene lestvice, ljubljanski Olimpiji.