Rdeče-beli so se od elite poslovili z domačim remijem, ki so ga v 36. krogu Prve Lige Telemach vknjižili proti sežanskemu Taboru. Gostje so povedli z zadetkom Roberta Čakša, varovanci Roberta Pevnika so rezultat najprej izenačili z zadetkom Harisa Kadrića, za preobrat pa je po podaji iz kota poskrbel Tin Martić. Končni rezultat je postavil Mateo Monjac.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 250

Sodniki: Kondić Božo, Kasapović Aleksandar, Švarc Dejan, Bubek Alen. VAR: Balažič Dejan, Matoša Martin. Delegat: Žalik Danijel.

Strelci: 0:1 Čakš 14`, 1:1 Kadrić 35`, 2:1 Martić 48`, 2:2 Monjac 54`

Aluminij: Juric (81` Jarc), Turčin, Fogec (67` Ploj), Martić, Schaubach, Plantak (67` Nkama), Brest, Bolha (32` Kmetec), Kadrić, Marinšek, Bizjak (67` Medved). Trener: Robert Pevnik.

CherryBox24 Tabor Sežana: Rener (91` Simčič), Ristić, Kouao (57` Koderman), Ovsenek, Iscaye, Kljun, Zeljković (57` Tolić), Monjac, Mavretič, Čakš (47` Komano), Ndzengue (71` Keita). Trener: Dušan Kosič.

Rumeni kartoni: Plantak, Ndzungue, Ristić, Mavretič, Koderman.

Glavni trener rdeče-belih Robert Pevnik je pred zadnjim prvenstvenim obračunom posegel po številnih menjavah v začetni enajsterici. David Nwolokor je tokrat bil izven kadra, prvič je med vratnici stopil Lovro Juric, na levem bočnem položaju je Mario Musa mesto prepustil Maju Fogcu, v osrednji obrambni vrsti pa je Emir Azemović, mesto prepustil sedemnajstletnemu Roku Schaubachu. Na sredini igrišča je namesto Johana Nkame srečanje pričel Karlo Plantak, namesto Martina Šrolerja je srečanje pričel Jaka Bizjak, srečanje pa je tokrat od prve minute pričel tudi Marko Brest.

Po dokaj enakovrednem vstopu v srečanje, so gostje praktično iz prve prave priložnosti povedli, ko je iz desne strani Fahd Ndzengue podal v osrčje kazenskega prostora, kjer se je na dobrih šestih metrih sam znašel Robert Čakš, prvi strel mu je Lovro Juric ubranil, v drugem poskusu pa petindvajsetletni vratar ni imel več možnosti in napadalec gostov je zadel za vodstvo gostov v 14. minuti.

V 22. minuti so prvič resneje zapretili rdeče-beli, ko je po levi strani prodrl Tomislav Turčin, ki je na vrhu kazenskega prostora najprej preigral Marka Ristića, ter poskušal s strelom v bližnji kot Ariana Renerja, ki pa je žogo s težavami izbil v kot.

Le pet minut zatem bi lahko bilo kaj kmalu 0:2, ko je Tom Kljun iz desne strani poslal imenitno globinsko žogo proti Fahdu Ndzengueju, slednjemu pa je z drsečim štartom v zadnjem momentu žogo izbil Rok Schaubach.

V 32. minuti so bili ponovno nevarni rdeče-beli, ko je na levi strani dobrih dvajset metrov od vrat žogo pridobil Marko Brest, jo na kratko poslal do Harisa Kadrića, ki se je odločil za podajo na drugo vratnico, kjer je pred Taiom Kmetcem žogo izbil Denis Kouao, a je do odbite žoge prišel jaka Bizjak, ki je poskušal z diagonalnim strelom a je žoga zletela mimo leve vratnice.

Le tri minute zatem se je agresivnejša igra rdeče-belih obrestovala, na levi strani sta ponovno kombinirala Marko Brest in Haris Kadrić, slednji se je po lepi podaji znašel v lepem položaju dobrih sedem metrov od gola, ter s strelom med nogama Ariana Renerja poskrbel za izenačenje v kidričevskem športnem parku.

V nadaljevanje so rdeče-beli vstopili naravnost fantastično in že v tretji minuti drugega polčasa uspeli rezultat popolnoma obrniti v svojo korist. Jaka Bizjak je izvajal udarec iz kota iz desne strani, kjer je bil na oddaljenejši vratnici najvišji v skoku Tin Martić in s prvencem v rdeče-belem poskrbel za vodstvo.

Dobro minuto zatem bi lahko rdeče-beli povišali vodstvo, ko se je v kazenskem prostoru v ugodnem položaju znašel strelec prvega zadetka Haris Kadrić, a je slednji tokrat meril premalo natančno.

V 54. minuti so gostje uspeli rezultat poravnati, ko se je po dolgi podaji sam na robu kazenskega prostora znašel Mateo Monjac, ki je lepo opazil, da je Lovro Juric, preveč izven vrat ter z udarcem preko vratarja rdeče-belih zadel prazen gol.

Le pet minut zatem so bili blizu vodilnemu zadetku gostje, ko je Komano poskušal iz slabih desetih metrov, a je Lovro Juric tokrat bil na mestu ter strel ubranil. Le minuto zatem se je ponovno izkazal Lovro Juric, ko je poskušal Til Mavretič s strelom od daleč, a je vratar rdeče-belih nevaren poskus odbil v kot.

V 67. minuti je svoj debitantski nastop v članski konkurenci dočakal devetnajstletni Nejc Medvec, v zadnjih desetih minutah srečanja pa je glavni strateg rdeče-belih priložnost med vratnicami ponudil tudi Martinu Jarcu.

Rezultat srečanja se vse do konca več ni spremenil, rdeče-beli pa so s točko sklenili sezono, po kateri se poslavljajo od elitnega nogometnega tekmovanja.