Nogometni klub Aluminij Kidričevo in Slobodan Grubor sta se dogovorila za sporazumno prekinitev sodelovanja.

Dvainpetdesetletni Riječan se od Kidričevega poslavlja po letu in pol dela. S hrvaškim strategom na klopi rdeče-belih je Nogometni klub Aluminij v lanski sezoni Prve Lige Telekom Slovenije osvojil najvišjo uvrstitev v zgodovini kluba, ko je prvenstvo končal na petem mestu s 55 točkami.

»Ob koncu moje druge poti v Kidričevem se zahvaljujem vsem v klubu, ki so mi omogočili ponovno vrnitev na klop, da smo lahko z Nogometnim klubom Aluminij dokazali svoje dobro delo in s tem opravičili svoj prihod. Mislim, da sem v letu in pol dobro delal za klub in igralce. Ponosen sem na dosežke, katere smo ustvarili in so bili zgodovinski za Nogometni klub Aluminij. Posebej se zahvaljujem vsem svojim sodelavcem in vsem v klubu, ki so bili vsakodnevno na razpolago, posebej klubski legendi Toniju Pernatu. Klub je v mojem drugem obdobju izjemno napredoval v vseh pogledih, saj brez tega napredka ne bi bilo mogoče ustvariti rezultatov, ki smo jih,« je v svojem zadnjem intervjuju za Nogometni klub Aluminij strnil misli Slobodan Grubor.

Direktor Nogometnega kluba Aluminij Borut Arlič ob slovesu hrvaškega strokovnjaka iz klopi rdeče-belih poudarja, da je bila odločitev o prekinitvi sodelovanja izjemno težka, sploh na delo, ki ga je Slobodan Grubor opravil v zadnjem obdobju: »Slobodanu Gruborju se zahvaljujem za vso opravljeno delo v vseh letih v Kidričevem. Odločitev o razhodu je bila zelo težka, glede na delo, ki je bilo opravljeno. Kazala se je kvaliteta dela, žal pa smo prišli do točke, kjer Nogometni klub Aluminij potrebuje spremembo, čeprav se dobro zavedamo, da bo zelo težko ponoviti rezultate, ki jih je klub dosegel s Slobodanom Gruborje na čelu. Slobodanu Gruborju želimo vse dobro v njegovi nadaljnji karieri.«

Na klopi rdeče-belih bo Slobodana Gruborja zamenja Oskar Drobne, ki je že vodil popoldanski trening. Petinštirideset letni Celjan je nazadnje sedel na klopi drugoligaša iz Radomelj, s katerimi je ob prekinivi 2. SNL zasedal vrh prvenstvene lestvice.