Za varovanci Damjana Metličarja je sklepni del priprav, ki so ga opravili ob hrvaški obali. Rdeče-beli nogometaši selekcije do 15 let, ki nastopa v Ligi U15 vzhod, bodo prvenstveno nadaljevali že to soboto, ko bodo doma merili moči z Muro.

Rdeče-beli so prezimili na tretjem mestu, in imajo za vodilnim Mariborom devet točk zaostanka, pred prvim nasprotnikom v nadaljevanju prvenstva imajo pa pet točk prednosti. Rdeče-beli so v jeseni nanizali dvanajst zmag in vknjižili le štiri poraze.

V Umagu so varovanci Damjana Metličarja v štirih dneh opravili šest treningov in odigrali dve pripravljani tekmi. Uvodoma so premagali Arne Tabor iz Ljubljane, proti kateremu so dosegli kar šest zadetkov. V drugi tekmi pa so ugnali še Radomlje, boljši so bili z 2:1.

Kot po prihodu iz Umaga poudarja Damjan Metličar, je bil cilj priprav izboljšati že tako dobro vzdušje v ekipi: »Cilj priprav je bil izboljšati že tako dobro vzdušje v ekipi, ter izpiliti še zadnje pomanjkljivosti do prvenstva. Fantje so z zavzetostjo oddelali treninge, ter odigrali obe tekmi. Do prvenstva bomo doma popravili napake, katere so se pokazale v drugi tekmi. S pozitivnostjo čakamo na začetek spomladanskega dela prvenstva.«