Nogometaši selekcije U14 so se te dni mudili na močnem mednarodnem turnirju v italijanski Ravenni, kjer so na koncu zasedli odlično 10 mesto med 78 ekipami, kjer je slavila ekipa italijanskega prvoligaša Atalante, rdeče-beli so v treh dneh odigrali sedem tekem. Je pa imel turnir tudi dobrodelno noto, saj so na otvoritvi turnirja, kjer so se predstavili vse ekipe, skupine in program tekmovanja kapetani vseh 78 prijavljenih ekip podarili dres prve – članske ekipe pediatrični kliniki v Ravenni za otroke, ki so hospitalizirani v njej.

Varovanci Marka Nesiča so odlično odigrali skupinski del, kjer so zabeležili štiri zmage in poraz, kar je na koncu zadoščalo za prvo mestu v skupini. V skupinskem delu turnirja je precej odmevna zmaga proti italijanskemu prvoligašu Hellas Veroni.

Ekipa Aluminija U14 z navijači

S pravim pristopom, igro in željo, je ekipo popeljalo med 16 najboljših ekip na turnirju, za kar s z 2:1 premagali kitajski klub Bejing GAO XIN.  Vstop med osem najboljših ekip na turnirju je rdeče-belim preprečila italijanska akademija ASD Peluso, ki je na koncu osvojila tudi tretje mesto na turnirju.

Kot je po vrnitvi v Kidričevo poudaril trener rdeče-belih Marko Nesič je turnir prinesel veliko novih izkušenj tako iz kot izven igrišča: »Kljub veliki želji je bila utrujenost prevelika, da bi nadaljevali z igro, katera nas je krasila šest tekem in katera je bila pohvaljena s strani ostalih klubov in organizatorjev. Ekipa je dosegla vsa pričakovanja in potrditev trenerjema, da smo na pravi poti. Za kaj več je zmanjkalo malo sreče. Turnir je ekipi prinesel veliko novih izkušenj, ne le iz igrišča, ampak tudi druženje z vrstniki iz celega sveta, sploh s klubskimi velikani kot so PSG, Juventus, Roma, Lazio,…. Vračamo se ponosni, bogatejši z novimi izkušnjami in kar je najpomembnejše s spoznanjem, da je ekipa uživala na turnirju. Ekipo so spremljali tudi navijači, posebne pohvale njihovi podpori in spodbujanju iz tribun, vzornemu navijanju, kar je ekipi vlilo še dodatno energijo na igrišču.«

Vzdušje ob prihodu ekipe Aluminij U14 v Kidričevo