Po sezoni v rdeče-belem sta se Nogometni klub Aluminij in Sandro Jovanović dogovorila za prekinitev pogodbe, najboljši asistent rdeče-belih v lanski sezoni bo svojo kariero nadaljeval pri Kopru.

Dvaindvajsetletni desni krilni napadalec se je rdeče-belim pridružil pred lansko sezono, ter v lanski sezoni v Prvi Ligi Telemach vknjižil 32 nastopov, ob tem pa je za rdeče-bele zbral še en pokalni nastop. V 2.565 minutah na zelenicah Prve Lige je dosegel pet prvenstvenih zadetkov ob tem pa vknjižil še sedem asistenc. Najboljši asistent rdeče-belih si je z nastopi v lanski sezoni prislužil tudi klic tako selektorja mlade reprezentance Milenka Ačimovića kot tudi klic selektorja Matjaža Keka, na pripravljalno tekmo Slovenije z ZDA, a krilni vezist zaradi bolezni ni odpotoval z reprezentanco na gostovanje preko luže.

V svojem zadnjem intervjuju za rdeče-bele je poudaril, da je igranje za rdeče-bele pomenilo tako osebno kot nogometno rast: »Igranje za Aluminij mi je pomenilo res veliko, nenazadnje je to pomenilo tudi moj preboj na prvoligaških zelenicah, za kar sem neizmerno hvaležen. Vedno, ko sem oblekel dres Aluminija, sem občutil pripadnost klubu in zadovoljstvo. Hkrati pa je to pomenilo tudi nogometno in osebno rast. Aluminiju želim povratek v Prvo Ligo, že v naslednji sezoni, predvsem, pa da med elito ostane. Zares se vsem v klubu zahvaljujem za priložnost, zase pa si želim, da ostanem zdrav in da sem iz dneva v dan boljši, tako na igrišču kot oseba.«

Sandro, hvala za vse nepozabne rdeče-bele trenutke!