Sandro Jovanović je peti novinec rdeče-belih v poletnem prestopnem roku. Enaindvajsetletni zvezni napadalec se v Kidričevo seli iz velenjskega Rudarja.

Enaindvajsetletni Sandro Jovanović je svojo kariero pričel v velenjskem Rudarju, že v sezoni 2019/2020 je za knape nastopil v Prvi Ligi Telemach, ter v desetih prvoligaških nastopih dosegel tudi že zadetek. Skupaj je Sandro Jovanović v 2. slovenski nogometni ligi za knape vknjižil sedemdeset nastopov, v lanski sezoni pa v petindvajsetih prvenstvenih tekmah tudi petkrat zatresel mrežo nasprotnika.

V svojem prvem intervjuju za rdeče-bele je Sandro Jovanović poudaril, da v Kidričevem vidi ogromno prostora za svoj lasten napredek, ob tem pa verjame, da si bo s trdim delom izboril mesto v ekipi: »Odločitev, da pridem v Kidričevo ni bila težka, Aluminij bo nastopil v Prvi Ligi, Prva Liga je prvorazredno tekmovanje in sam vidim, da je ogromno prostora za napredek, kar se mi zdi zelo pomembno. Pogoji v Kidričevem so odlični, soigralci so me sprejeli dobro, zaenkrat deluje vse dobro, osredotočen sem na delo. S svojimi igrami si želim izboriti mesto v začetni enajsterici, sam pa sem prepričan, da lahko s svojimi igrami pomagam rdeče-belim k dobri uvrstitvi Aluminija na prvenstveni lestvici.«

Sandro, dobrodošel v rdeče-belem