Rdeče-beli so v zadnjem 36. krogu Prve Lige Telekom Slovenije na zahtevnem gostovanju pri Domžalah osvojili točko, ki je bila pred srečanjem nujna, da o svoji usodi odločajo sami. Prvi polčas se je ob Kamniški Bistrici končal brez zadetkov, v nadaljevanju so povedli rdeče-beli, ko je Armin Đerlek s svojim prvencem povedel varovance Oskarja Drobneta v vodstvo. Gostitelji so rezultat izenačili v končnici srečanja, ko je s pravcatim evrogolom kapetana rdeče-belih premagal Slobodan Vuk.

Športni park Domžale; gledalcev: /

Sodniki: Borošak Alen, Vukan Robert, Smej Simon, Antič Mihael. Delegat: Knafelc Borut.

Strelci: 0:1 Đerlek 57`; 1:1 Vuk 86`

Domžale: Mihelak, Vuklišević, Pišek (73` Käit), Kolobarić, Sikošek, Markuš, Saitoski, Jakupović (60` Vuk), Černe (60` Podlogar), Ilenič (46` Adamov), Urbančič (82` Strajnar). Trener: Dejan Djuranovič.

Aluminij: Janžekovič, Jakšić, Pečnik T., Kadrić, Đerlek (76` Pantalon), Čermak, Petek, Flakus Bosilj, Bolha, Krefl (91` Ploj), Azemović. Trener: Oskar Drobne.

Rumeni kartoni: Markuš, Jakupović, Ilienić, Pišek; Pečnik T., Petek, Pantalon

Tudi pred srečanjem z Domžalami je glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne spremenil začetno enajsterico glede na prejšnje srečanje proti Bravu. Tokrat zaradi prisilnega počitka nista bila v kadru Roko Prša in Nik Marinšek, na klopi pa je tokrat začel tudi Tonči Mujan. Tokrat je srečanje pričel Marcel Čermak, Tilen Pečnik in David Flakus Bosilj.

V začetek srečanja so boljše vstopili gostitelji, ki so v uvodnih minutah bili več pri žogi, a si zasedba Dejana Djuranovića kljub pobudi ni priigrala izrazite priložnosti. Do prve priložnosti na srečanju so prišli rdeče-beli, ki so po nekaj uvodnih slabših minutah v nadaljevanju vzpostavili ravnotežje. V 18. minuti srečanja je Nemanja Jakšić na desni strani izvajal avt, Domžalčani so podajo izbili a le do Klemna Bolhe, ki je v kazenskem prostoru lepo opazil Harisa Kadrića, ki je poskušal s strelom z glavo iz kakšnih sedmih metrov, a je njegov poskus zletel za nekaj centimetrov mimo leve vratnice.

Le dve minuti zatem je po odbiti žogi iz dobrih osemnajstih metrov poskušal Armin Đerlek, a njegov strel ni bil najbolj natančen, žoga je zletela kak meter preko vratnice. Že v naslednjem napadu je po levi strani prodrl Marcel Čermak in poslal uporabno žogo po tleh na rob kazenskega prostora do Aljaža Krefla, ki je poskušal s prve, a je na srečo Domžalčanov, žoga zadela branilca rumene družine in se odbila.

Po slabe pol ure igre so zapretili tudi gostitelji, ko je Jošt Urbančič poslal uporaben predložek iz leve strani v kazenski prostor, najvišji v skoku je bil Arnel Jakupović, a njegov poskus z glavo ni ogrozil vrat kapetana rdeče-belih Luke Janžekoviča.

Zadnjo priložnost so si v prvem delu igre priigrali rdeče-beli, ko je iz dobrih petindvajsetih metrov poskušal Nemanja Jakšić, a je njegov strel brez večji težav ubranil Klemen Mihelak.

V nadaljevanje so boljše vstopili rdeče-beli, v osmi minuti nadaljevanja je prvi dlani domačega vratarja ogrel David Flakus Bosilj, ki je poskušal iz roba kazenskega prostora. Že v naslednjem napadu je za rdeče-bele ponovno poskušal David Flakus Bosilj, tokrat iz dobrih petindvajsetih metrov, tudi tokrat je bil uspešnejši Domžalski vratar. Le minuto zatem je iz svoje polovice žogo povlekel Tilen Pečnik, jo podal do Davida Flakusa Bosilja, ki je na desni strani na dobrih dvajsetih metrih od vrat opazil Nemanjo Jakšića, ki je z globinsko podajo zaposlil Armina Đerleka, ki se je na petih metrih sam znašel pred domačim vratarjem Klemnom Mihelakom, in ga z natančnim strelom premagal za vodstvo rdeče-belih.

V 70. minuti so bili rdeče-beli zelo blizu izenačenju, akcijo je še na svoji polovici pričel Tilen Pečnik, ki je z žogo osvojil dobrih štirideset metrov, ter z lepo podajo čez obrambo gostiteljev zaposlil Harisa Kadrića, slednji si je žogo zaustavil, a ob Gregorju Sikošku se je žoga odbila v kot.

Dobre štiri minute pred koncem rednega dela, so gostitelji izvedle protinapad, ko je Matej Podlogar na dobrih tridesetih metrih podal proti Slobodanu Vuku, ki se mu je žoga najprej odbila do soigralca, a jo je napadalec Domžal dobil nazaj, ter se odločil za strel iz tridesetih metrov, ter premagal nemočnega kapetana rdeče-belih Luko Janžekoviča, ki je močan strel sicer skušal blokirati, a se je žoga od vratnice odbila v gol.

V naslednjem napadu so rdeče-beli ponovno ogrozili gol Domžalčanov, ko je iz dobrih dvajsetih metrov poskušal Marcel Čermak, vratar gostiteljev Klemen Mihelak pa je žogo s skrajnimi močmi odbil v kot.

Sledil je sodnikov podaljšek, kjer so varovanci Oskarja Drobneta zadržali mini nalet gostiteljev, ter osvojili izjemno pomembno točko, s katero so se izognili dodatnim kvalifikacijam, ter sezono 2020/21 po izjemnem pomladanskem delu na koncu končali na sedmem mestu prvenstvene lestvice.