Varovanci Roberta Pevnika so v osmini finala Pokala Pivovarne Union doma z zadetkom Jakova Katuše ugnali branilce pokalnega naslova Koprčane in se z zmago uvrstili v polfinale pokalnega tekmovanja.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 300

Sodniki: Kondić Božo, Kasapović Aleksandar, Čiča Miodrag, Jazbec Žan. Delegat: Žalik Danijel.

Strelec: 1:0 Katuša 79`

Aluminij: Pavli, Martić, Skiba (72` Čavara), Marinšek (89` Grajfoner), Šturm (64` Katuša), Jagić, Gorenak (72` Frešer), Jovan, Schaubach, Brest (89` Munić), Koblar. Trener: Robert Pevnik.

Koper: Golubović, Šimčak (83` Pavlović), Correia, Všner Tičić, Osagie (64` Kotnik (76` Koderman)), Požag Vancaš, Mittendorfer, Palčič, Krajinović, Novoselec, Wilkims (46` Kambič). Trener: Zoran Zeljković.

Rumeni kartoni: Marinšek, Pavli

Glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik je glede na zadnji prvenstveni obračun opravil dve zamenjavi v začetni enajsterici, na vratih je po pričakovanjih prednost dobil Maj Pavli, medtem se je v začetno enajsterico vrnil tudi mladi reprezentant Marko Brest, na klopi je tokrat pričel Josip Marko Čavara.

V srečanje sta obe ekipi vstopili enakovredno, prvi strel proti nasprotnikovim vratom pa so si po akciji na desni strani, ko je Danijel Šturm zaposlil Gala Gorenaka priigrali rdeče-beli, strel vezista je gostujoči vratar odbil v kot.

Gostje so prvič zapretili v 9. minuti, ko je globinsko podajo Nikole Krajinovića prejel Bright Edomwonyi, a je žoga po strelu nigerijskega vezista zletela mimo vrat Maja Pavlija. Le tri minute zatem je iz težkega položaja poskusil še Wilkims Ocheing, a je njegov poskus zletel preko gola.

V 16. minuti so rdeče-beli zapretili po prostem strelu iz dobrih tridesetih metrov, ko je žogo najprej podaljšal Luka Koblar a jo je obramba gostov odbila, vendar le do Gala Gorenaka, kateremu je koprska obramba poskus iz prve blokirala, odbita žoga je prišla do Marka Bresta, ki je po preigravanju ponovno zaposlil Gala Gorenaka, poskus slednjega je Ivan Novoselec odbil v kot. V 32. minuti je iz ugodnega položaja po podaji Danijela Šturma poskušal Nik Marinšek, a ob strelu iz dobrih petnajstih metrov ni najboljše zadel žoge. Le dve minuti so rdeče-beli ponovno dobro kombinirali po desni strani, najprej je ponovno asistiral Danijel Šturm, ko je podal do Gala Gorenaka, slednjemu pa so strel Koprčani ponovno blokirali, po odbiti žogi je do njej ponovno prišel Danijel Šturm, ki je iz desne ponovno prodrl v kazenski prostor, kjer je pred Nikom Marinškom posredoval Adnan Golubović in žogo izbil v kot.

Zadnjo priložnost v prvem delu so si priigrali gostje, tekel je že sodnikov dodatek, ko je po kotu do strela z glavo prišel Luka Vešner Tičić, njegov poskus iz dobrih desetih metrov pa je brez težav ubranil Maj Pavli.

V nadaljevanje srečanja so bistveno odločneje vstopili gostje, a kaj več od terenske premoči jim ni uspelo. Na začetku drugega polčasa so skušali zapretiti po treh, štirih kotih, a je bila obramba rdeče-belih ponovno na mestu. V 65. minuti je prav tako po kotu do strela prišel Andrej Kotnik, a je njegov strel blokiral Luka Koblar.

V 79. minuti je na sredini koprske polovice do žoge prišel Rok Frešer, ki je žogo povlekel proti kazenskemu prostoru na levo stran, ob dveh koprskih branilcih je žogo na kratko podal do Marka Bresta, ki je iz roba kazenskega prostora streljal iz prve, močan strel je koprski vratar Adnan Golubović odbil a le do Jakove Katuše, ki je žogo poslal v prazno mrežo za vodstvo rdeče-belih.

Po golu so Koprčani skušali s popolno ofenzivo ogroziti vrata rdeče-belih, a prvo priložnost v podaljšku so si priigrali rdeče-beli, ko je dolgo podajo Roka Schaubacha podaljšal Josip Marko Čavara, praktično sam se je pred Adnanon Golubovičevm znašel Gašper Jovan, a je koprski vratar strel ubranil. Najbližje golu so Koprčani bili v tretji minuti sodnikovega dodatka, ko je z glavo poskušal Ivan Novoselec, a je njegov poskus končal nekaj centimetrov nad prečko. Zadnja priložnost na srečanju je pripadla rdeče-belim, a po hitrem protinapadu Tomislav Jagić, a je gostujoči vratar njegov poskus odbil v kot.

Po srečanju je glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik, poudaril, da je ponosen na svoje igralce, ki jih je nagradila srčnost in taktična disciplina: »Seveda smo šli v tekmo, da se uvrstimo v polfinale Pokala Pivovarne Union. Strokovni tim je naredil odlično analizo, vedeli smo kje so slabe točke in to smo izkoristili. Res je, da je imel Koper večjo posest, vendar smo bili bolj nevarni v zaključku. Drugi polčas nas je nagradila srčnost, taktična disciplina, dali smo gol in menim, da smo povsem zasluženo v polfinalu pokala. Ponosen sem na svoje igralce, to je ena slika, da vidimo da smo na pravi poti, a ne smemo biti evforični.«

Nasprotnika v pokalnem tekmovanju bodo rdeče-beli dobili v petkovem žrebu, medtem ko jih naslednja prvenstvena obveznost čaka na velikonočni ponedeljek, ko se bodo v gosteh pomerili z Kety Emmi Bistrico, srečanje se bo pričelo ob 16.00 uri.