V soboto ob 15.00 uri čaka rdeče-bele nova prvenstvena preizkušnja, ko v kidričevski športni park prihajajo nogometaši ljubljanskega Brava. Sobotno srečanje v šumi, bo zadnje domače za rdeče-bele v letošnjem koledarskem letu in prvo za novega stratega rdeče-belih Oskarja Drobneja. Pravico med rdeče-belimi in Bravom bo delil Roberto Ponis.

Po sobotnem domačem porazu proti Muri je začetek novega delovnega tedna v Kidričevem prinesel številne spremembe, glavna sprememba se je zgodila na klopi rdeče-belih, saj se je po letu in pol poslovil Slobodan Grubor, katerega bo nadomestil Oskar Drobne.

Rdeče-beli, ki so v sobotnem večeru proti Muri povedli z zadetkom Alena Krajnca v 20. minuti srečanja, so v začetku drugega dela pustili črno-belim popoln preobrat in prvič v letošnji sezoni priznali premoč Muri.

Medtem, ko so Ljubljančani v nedeljo zaradi razmočenega igrišča ostali brez domače tekme proti Tabor Sežano, so v sredo odigrali zaostalo srečanje 10. kroga Prve Lige Telekom Slovenije proti Domžalam, katero je za minimalno zmago Brava v 30. minuti srečanja odločil Mustafa Nukić, prvi strelec Brava, ki ima na lestvici strelcev prav tako tri zadetke kot Alen Krajnc.

Ljubljančani prihajajo v Kidričevo v vlogi favoritov, saj imajo na lestvici kljub tekmi manj od rdeče-belih, kar šest točk več. Kot že omenjeno največjo nevarnost za obrambo rdeče-belih predstavlja prvi strelec Ljubljančanov Mustafa Nukić, ki se v zadnjem obdobju odlično znajde. Uvodni letošnji obračun med Ljubljančani in rdeče-belimi se je v Spodnji Šiški končal brez zmagovalca z rezultatom 1:1. Na ŽAKu so povedli Ljubljančani v 25. minuti, ko je Luko Janžekoviča premagal Michele Šego, točko pa je rdeče-belim v nadaljevanju srečanja priigral Roko Prša, za katerega je gol prit Bravu edini gol, ki ga je dosegel v letošnjem prvenstvu.

Po zamenjavi na trenerski klopi bo tako zadnji domači obračun v letošnjem prvenstvu, debi za Oskarja Drobneta, ki se od začetka tedna spoznava z ekipo in kot poudarja pred srečanjem bo za tri točke važen pristop, žar, želja po zmagi ter pravšnja mera odgovornosti: »S fanti se spoznavamo, so zelo delovni in pridni na treningih, sprejemajo določene stvari. Upam, da se bomo čim bolj psihično dvignili, ter pripravili, da bomo pozitivno pričeli to zgodbo. Važen bo pristop, žar, želja in odgovornost, da pridemo do želenih treh točk, ki si jih absolutno želimo. Dali bomo vse od sebe, da bomo to tekmo pripeljali v pozitivnem smislu in seveda osvojili tri točke.«

Tudi zadnji domači obračun rdeče-belih v letošnjem koledarskem letu bo zaradi korona virusa zaprt za javnost. Neposredni televizijski prenos debija Oskrja Drobneja si bo mogoče v živo ogledati na drugem programu PlanetTV, prav tako pa bomo za vse pristaše rdeče-belih srečanje v živo spremljali tudi na družbenih omrežjih.