Naporen ritem tekem v Prvi Ligi Telekom Slovenije se nadaljuje že v sredo, ko se rdeče-beli odpravljajo na predzadnje gostovanje v letošnji sezoni. Varovance Oskarja Drobneta v sredinem popoldnevu čaka prvenstveni obračun proti peto uvrščenim Domžalam. Srečanje med rumeno družino in rdeče-belimi se bo pričelo ob 17.00 uri, pravico v domžalskem športnem parku pa bo delil Dragoslav Perić.

Rdeče-beli so po spremembi na klopi v zadnji domači tekmo proti ljubljanskemu Bravu pokazali dobro predstavo in po dveh zaporednih porazih, z remijem vknjižili novo prvenstveno točko. V 66. minuti srečanja so varovanci Oskarja Drobneta sicer povedli, ko je ljubljansko mrežo zatresel osemnajstletni David Flakus Bosilj, v končnici dvoboja pa so Šiškarji rezultat poravnali, ko je kapetana rdeče-belih Luko Janžekoviča premagal Rok Kidrič. 

V dvaindvajseti medsebojni obračun med elito v boljši formi vstopajo Domžalčani, ki so nazadnje remizirali proti Muri. Varovanci Dejana Djuranoviča so sicer pretekli teden v Spodnji Šiški v zaostalem srečanju priznali premoč Bravu, ampak forma rumene družine je zadnjem obdobju zelo spodbudna, kar se kaže tudi na lestvici, Domžalčani imajo na petem mestu sedem točk več od rdeče-belih. Pri Domžalčanih v letošnji sezoni najbolj izstopa Dario Kolobarić, ki ima na svojem računu sedem zadetkov, nenazadnje pa je bil ravno najučinkovitejši strelec Domžalčanov mož odločitve v nedeljskem popoldnevu na Fazaneriji.

Zadnji medsebojni obračun med rdeče-belimi in rumeno družino se je v kidričevskem športnem parku končal z zmago Domžal. Rdeče-beli so povedli v 43. minuti, ko je za vodstvo zadel David Flakus Bosilj, Domžalčani pa so preobrat pričeli ravno z zadetkom Daria Kolobarića, tri točke pa je potrdil Slobodan Vuk.

A rdeče-beli odhajajo v Domžale dvignjenih glav z željo po pozitivnem rezultatu. Nenazadnje so rdeče-beli ob zadnjem gostovanju ob Kamniški Bistrici slavili s prepričljivih 1:3, ko so za zmago zadeli Tilen Pečnik, Mihael Klepač in Nemanja Jakšič, ki pred predzadnjim gostovanjem poudarja, da bo potrebno v tekmo vstopiti napadalno in agresivno: »V Domžalah pričakujemo izredno zahtevno tekmo. Mi gremo v Domžalei, dati vse od sebe, imamo svoje principe, točno vemo kaj se zahteva od nas. V tekmo bomo šli napadalno in agresivno, na koncu pa bomo videli ali bo to dovolj za pozitiven rezultat.«

Domžalčani bodo v tekmi 18. kroga nedvomno v vlogi favoritov, a veseli dejstvo, da lahko trener rdeče-belih Oskar Drobne računa na vse svoje može, razen že dlje časa odsotnega Nikola Leka, bodo tokrat na voljo prav vsi rdeče-beli bojevniki, med kandidate za nastop se tako vrača tudi Alen Krajnc, prvi strelec rdeče-belih, ki je na tekmi proti Bravu odslužil kazen štirih rumenih kartonov.

Srečanje med rumeno družino in rdeče-belimi se bo v sredinem popoldnevu pričelo točno ob 17.00 uri, zaradi trenutne situacije s korona virusom, bo tudi tekma v domžalskem športnem parku zaprta za javnost in si bo jo v živo mogoče ogledati le na drugem programu PlanetTV. Prav tako bomo tekmo iz domžalskega športnega parka spremljali v živo tudi na klubskih družbenih omrežjih.