Že v četrtek čaka varovance Slobodana Gruborja nova prvenstvena preizkušnja, ko se v okvriru 13. kroga odpravljajo v goste k ljubljanski Olimpiji. Srečanje med zeleno-belimi in rdeče-belimi se bo v Stožicah pričelo ob 17.00 uri, pravico pa bo delil Roberto Ponis.

Rdeče-belim je v nedeljskem popoldnevu proti sežanskemu Taboru uspelo prekiniti niz treh tekem brez osvojene točke. Varovanci Slobodana Gruborja so v kidričevskem športnem parku pokazali, čvrsto predstavo predvsem v obrambi, kjer je na vratih vse poti proti mreži zaklenil kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič.

V četrtek čaka varovance Slobodana Gruborja še druga letošnja preizkušnja proti zmajem. V 4. krogu so rdeče-beli z zadetkom Jureta Matjašiča slavili v kidričevskem športnem parku. A po porazu v Kidričevem se je forma zmajev zelo stopnjevala in zmaji v drugi letošnji medsebojni dvoboj prihajajo s popotnico zmage iz Murske Sobote in z le točko zaostanka na drugem mestu za vodilnim Mariborom.

Varovanci Dina Skenderja so v Murski Soboti prikazali izjemno predstavo s katero so si priigrali številne priložnosti, kar je pravšnje opozorilo, za rdeče-bele, ki bodo tudi tokrat morali v obrambi prikazati novo bleščečo predstavo. V obrambi rdeče-beliih se je v zadnjih dveh krogih po odsotnosti zaradi poškodbe ponovno odlično znašel šele osemnajstletni desni bočni branilec Gašper Pečnik, ki je s svojo formo zadovoljen: »Mislim, da sem ponovno pokazal formo, ki sem jo imel prej. Zelo sem tudi zadovoljen, da mi trener zaupa in mi da priložnost zaigrati na najvišji ravni, kar mislim, da dobro izkoriščam.«

Tudi v Stožicah bo osemnajstletni bočni branilec eden izmed igralcev, ki bo imel zahtevno nalogo spoprijeti se z razpoloženimi zmaji v napadalnih akcijah. A kot poudarja produkt domače nogometne šole, bi s pravim pristopom Stožice s soigralci lahko zapustili tudi dvignjenih glav: »Proti Olimpiji smo vedno igrali dobro, vedno smo se borili, imeli pravi pristop. V četrtek je potrebno to pokazati, da Ljubljano zapustimo neporaženi.«

Srečanje v Stožicah se bo pričelo ob 17.00 uri in si ga boste lahko ogledali v neposrednem televizijskem prenosu na drugem programu PlanetTV. Za vse navijače rdeče-belih pa bomo srečanje med zeleno-belimi in rdeče-belimi spremljali na klubskih družabnih omrežjih.